Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς χωρίς μουσική και με ωράριο

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς χωρίς μουσική και με ωράριο

0

Σε ισχύ από σήμερα τίθενται τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας, στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον

Θα επιτρέπεται διασκέδαση και εστίαση μόνο για καθήμενους σε τραπέζι 6 ατόμων χωρίς ορθίους

Η πίεση όχι του ΕΣΥ αυτή τη φορά, αλλά της υπερμετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον, οδηγεί σε επίσπευση της εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων, που αλλάζουν τα σχέδια της Πρωτοχρονιάς, αφού τέθηκαν σε ισχύ σήμερα το πρωί.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στις ανακοινώσεις του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασε τα μέτρα τονίζοντας ότι: «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ότι στο Εθνικό μας Σύστημα Υγείας κατά βάση νοσηλεύονται συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη «Δέλτα» και επομένως αναφερόμαστε σε νοσηλείες, οι οποίες είναι σοβαρές και σε μεγάλο βαθμό μεταφέρονται σε σοβαρές νοσηλείες, αλλά και σε νοσηλείες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, στην κοινότητα φαίνεται ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι πλέον η κυρίαρχη, τόσο αναφορικώς με τα κρούσματα τα οποία είδαμε χθες, αλλά και τα κρούσματα τα οποία θα δούμε σήμερα, τα οποία δείχνουν από την άνοδο την οποία παρατηρείται, ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» πλέον κυριαρχεί. Επειδή, όμως, το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας ακόμα πιέζεται και από τη «Δέλτα», πρέπει να εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες, ώστε να μπορεί το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας όπως έχει ανταπεξέλθει, να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται».

Τα νέα μέτρα

-Διασκέδαση-εστίαση

Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 24:00 το βράδυ. Θα επιτρέπεται διασκέδαση και εστίαση μόνο για καθήμενους σε τραπέζι 6 ατόμων χωρίς ορθίους, ενώ θα απαγορεύεται πλήρως και η μουσική.

Ειδικώς για το βράδυ του ρεβεγιόν της 31/12 προς 1/1 της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο θα ισχύει έως τις 02:00 το πρωί, αλλά όλες οι απαγορεύσεις που αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των καθημένων, της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής, θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν.

Εργασία

Όλα τα άλλα μέτρα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί για έναρξη ισχύος στις 3/1, ισχύουν από σήμερα. Ειδικότερα, όσα αφορούν την τηλεργασία κα το σκέλος της χρήσης μασκών αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας τόσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ, αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

Γήπεδα

Ισχύει η επιτρεπόμενη χωρητικότητα έως 10% και 1000 άτομα

Ιδιωτικές συναθροίσεις

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε: « θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μέσα στις απαγορεύσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους, μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι ή με πληρωμή για διενέργεια πάρτι».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…