Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρώτο χιόνι χωρίς προβλήματα στον Κένταυρο

Πρώτο χιόνι χωρίς προβλήματα στον Κένταυρο

0

Ανοιχτό το οδικό δίκτυο – Αποχιονισμός μεταξύ των οικισμών από τον δήμο Μύκης. Χιόνι έπεσε και σε Πάχνη, Γλαύκη, Δημάριο

 

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στον Κένταυρο με απόφαση του Δημάρχου Μύκης – Χωρίς ρεύμα το Ωραίο – Εκχιονιστικό της περιφέρειας άνοιξε το δρόμο στις Θέρμες

 

 

Το πρώτο χιόνι του χειμώνα υποδέχτηκε ο δήμος Μύκης. Το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι των χωριών Κένταυρος, Γλαύκη, Πάχνη , Δημάριο και Θέρμες ξύπνησαν σε λευκό τοπίο καθώς η χιονόπτωση άρχισε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Χιόνι 5 – 6 πόντους στον Κένταυρο – Ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Ριτβάν Σαχινλή τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο χωριό Κένταυρος όπου το χιόνι έφτασε τους 5 – 6 πόντους. Ωστόσο όπως είπε οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι σε πολύ περισσότερο χιόνι γενικά και στα υπόλοιπα ορεινά χωριά, τη Γλαύκη, την Πάχνη και το Δημάριο οπότε αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη ούτε ιδιαίτερα προβλήματα καθώς ο δήμος καθάρισε το οδικό δίκτυο.  Όπως σημείωσε ο κ. Σαχινλή εκχιονιστικό του δήμου ξεκίνησε από τις 8 το απόγευμα της Δευτέρας ανοίγοντας το οδικό δίκτυο μεταξύ τον οικισμών και έφτασε ως το Δημάριο  όπου έριξε αλάτι για να μην παγώσει ο δρόμος λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Εκχιονιστικό της περιφέρειας άνοιξε το δρόμο στις Θέρμες

Το πρωί της Τρίτης εκχιονιστικό της Περιφέρειας έκανε αποχιονισμό στον δρόμο προς τις Θέρμες που είναι του τομέα ευθύνης του και έριξε αλάτι. Έτσι όλο το οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής είναι ανοιχτό.

Χωρίς ρεύμα το Ωραίο

Διακοπή ρεύματος είχε από την Δευτέρα ο οικισμός του Ωραίου μέχρι και την Τρίτη. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονταν για την αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε από κεραυνό στο δίκτυο.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες στον Κένταυρο

Λόγω της χιονόπτωσης ο Δήμαρχος Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες στον Κένταυρο δηλαδή το Δημοτικό, το Νηπιαγωγείο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς όπως εκτιμήθηκε ο Κένταυρος ήταν το επίκεντρο της χιονόπτωσης  Επιφυλάχθηκε δε αυτό να ισχύσει και για σήμερα αφού όμως πρώτα νωρίς το πρωί επανεκτιμηθεί η κατάσταση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή, θα αποφασιστεί εγκαίρως αν παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες στην περιοχή του Κενταύρου.

Αλυσίδες στην Νυμφαία Κομοτηνής στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα ιδιαίτερα στην περιοχή της Νυμφαίας Κομοτηνής όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία ακόμη και με αλυσίδες, τόσο πριν όσο και μετά το μεθοριακό σταθμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…