Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

0

Σωστή στόχευση
Το καταγράφουμε στα θετικά του δήμου Ξάνθης. Δηλαδή πως δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη με το να φιλοξενήσει κάποια συνάντηση φορέων της αυτοδιοίκησης κι όχι μόνον.
Το 2021 είχαμε μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων, με εκατοντάδες συμμετέχοντες. Γενικά, στον τομέα αυτόν πρωτοστατεί ο δήμος διότι έτσι γίνεται γνωστή η Ξάνθη αλλά βοηθάει και την τοπική οικονομία όπως ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κλπ.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και το επιστημονικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη το διάστημα από 12 έως 15 Μαΐου.
Γ.Δ.


Το χαστούκι να γίνει μάθημα
Παίκτες φοβισμένοι, νωθροί, χωρίς ζωντάνια, υπνωτισμένοι. Αυτή η ομάδα ήταν η Ξάνθη που διασύρθηκε στο Αλκαζάρ από τη Λάρισα με 4-0 μάλιστα.
Μια ομάδα ουσιαστικά απούσα από το γήπεδο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος ο προπονητής Ν.Κεχαγιάς καταφανώς στεναχωρημένος για την ανύπαρκτη εμφάνιση.
Ήταν σαν οι παίκτες να φοβήθηκαν τον Κούγια και τις δηλώσεις του.
Τέλος πάντων, ας τους γίνει μάθημα το χαστούκι που έφαγαν κι ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί παρόμοια άσχημη εμφάνιση.
Παρόλο το βαρύ εις βάρος της σκορ, η ομάδα μας είναι πρώτη στη βαθμολογία με 22 βαθμούς.
Γ.Δ.


Έτοιμο το Εβραϊκό Μνημείο
Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του είναι το μνημείο στη μνήμη των Ξανθιωτών Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα κρεματόρια της Στρεμπλίντσα.
Ήδη ο περιβάλλον χώρος είναι έτοιμος, τοποθετήθηκε επάνω στο βράχο από γρανίτη της περιοχής μας η επτάφωτη λυχνία και μένει να τοποθετηθεί μια πινακίδα ενημερωτική για το ιστορικό γεγονός της  γενοκτονίας των 520 Ξανθιωτών Εβραίων. Το μόνο που μένει είναι ο ορισμός της ημερομηνίας εγκαινίων.
Γ.Δ.


Μειωμένο ενδιαφέρον για τον Τουρισμό
Οι ασχολούμενοι με τις αλλαγές προσώπων στην Περιφέρειά μας σίγουρα θα πρόσεξαν μια απόφαση του Περιφερειάρχη. Κατήργησε την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και την αντικατέστησε με αυτήν του εντεταλμένου συμβούλου.
Το πρόσωπο πάντως παραμένει το ίδιο, πρόκειται για τον Αθανάσιο Τσώνη, φαρμακοποιό στο επάγγελμα.
Η αλλαγή βεβαίως, για όσους ασχολούνται με το Τουριστικό προϊόν, σημαίνει υποβάθμιση του τομέα αυτού για την περιφέρειά μας. Δείχνει να την απασχολεί λίγο, πολύ λίγο ο τουρισμός γενικά.
Βέβαια, μένει να διαπιστώσουμε, ποιος τομέας ενδιαφέρει την περιφέρεια στον εναπομείναντα χρόνο.
Γ.Δ.


Ευχές
Φθάσαμε λοιπόν στο τέλος κι αυτού του χρόνου. Ενός δύσκολου χρόνου απ’ όλες τις πλευρές κυρίως όμως λόγο της πανδημίας που δυστυχώς συνεχίζεται.
Η χρονιά που απόψε αποχαιρετούμε, θα θέλουν πάρα πολλοί να μη τη θυμούνται διότι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.
Παρόλα τα άσχημα και τα τραγικά μερικές φορές, η ζωή συνεχίζεται, οι άνθρωποι πονούν αλλά συνεχίζουν κι έτσι πρέπει.
Ευχές λοιπόν προς όλους για τη νέα χρονιά. Με πρώτη και μεγαλύτερη για Υγεία. Αυτή είναι η πρώτη ευχή στα χείλη όλων. Υγεία πάνω απ’ όλα.
Μ’ αυτή την ευχή κι εμείς απευθυνόμαστε προς όλους εσάς. Να’ ναι η νέα χρονιά πραγματικά διαφορετική, προς τον τερματισμό, προς την κανονικότητα της ζωής όλων.
Υγεία, Αγάπη, Δημιουργικότητα οι δικές μας ευχές προς όλους και βέβαια φροντίδα και προφύλαξη.
Γ.Δ.


Ευθύνη η αυτοπροστασία μας
Τα νέα από το μέτωπο της πανδημίας και την μετάλλαξη «Όμικρον» όπως όλοι γνωρίζουν πλέον δεν είναι καλά. Χιλιάδες κρούσματα από τη μία και από την άλλη θανατώνει ανθρώπους η «Δέλτα».
Άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν κάθε ηλικίας, σπίτια κλείνουν και η ανευθυνότητα κάποιων συνεχίζεται. Κόλλησαν στην άρνησή τους προς το εμβόλιο και πεισματικά το αρνούνται.
Μετά από τη συμπεριφορά τους αυτή, σχετικό το παρακάτω σχόλιο, οφείλουμε όλοι οι εμβολιασμένοι ν’ ασχοληθούμε με την αυτοπροστασία μας.
Ν’ απομονώσουμε όσο γίνεται αυτούς που αρνούνται τη ζωή, τη φιλία, τους δικούς τους ανθρώπους.
Γ.Δ.


Δεν αγαπούν τα παιδιά τους
Η συζήτηση στην παρέα ήταν σοβαρή γιατί τέτοιο ήταν από τη φύση του το θέμα. Και σοβαρό θέμα την περίοδο αυτή δεν είναι άλλο από τον ιό Covid και τους ανθρώπους που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους αγνοώντας τον.
Στη συζήτηση λοιπόν πήρε τον λόγο και μια κυρία. Ηλικιωμένη. Με μεγάλα παιδιά, με εγγόνια. Είπε κάτι λοιπόν η κυρία της παρέας, που κυριολεκτικά τάραξε τη συζήτηση. Είπε λοιπόν, με αργό και τονισμένο λόγο κάτι πολύ βαρύ.
Τόνισε, την έλλειψη αγάπης από τους γονείς προς τα ίδια τους τα παιδιά, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν. Είπε δε τη μεγάλη κουβέντα. «Αυτοί οι γονείς δεν αγαπούν τα παιδιά τους!»
-Βαρύ, ασήκωτο, αλλά δυστυχώς καθημερινά το μαθαίνουμε να συμβαίνει.
Μάνες, να στέλνουν στον θάνατο τα παιδιά τους…
Γ.Δ.


Εδώ είναι ακόμη Βαλκάνια
Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρόνια πολλά, τυπικά Ευρωπαίοι, όμως ουσιαστικά είμαστε Βαλκάνια. Διαβάστε και είμαι βέβαιος πως θα καταλάβετε τι εννοώ.
Στην Ολλανδία, Έλληνας σκέφτηκε ν’ ανοίξει εστιατόριο. Ρώτησε και του είπαν πως έπρεπε να πάει στο δήμο, να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του. Τον ενημέρωσε ο αρμόδιος υπάλληλος πως μπορεί να ξεκινήσει άμεσα αφού κάνει τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις εάν χρειάζονται.
Κάποια στιγμή σύντομα, θα επισκεφθούν την επιχείρηση για να ελέγξουν εάν έγιναν όσα προβλεπόταν. Εάν ναι, έπαιρνε την άδεια με τις ευχές για καλές δουλειές. Εάν δεν είχε τηρήσει όσα προβλέπονταν στον έλεγχο, τότε άδεια λειτουργίας δεν δίνονταν.
-Πράγματα απλά, καθαρά και νόμιμα.
Τώρα, κάθε σύγκριση με όσα συμβαίνουν εδώ στην Ελλαδάρα μας, τι να πει κανείς, σύγκριση δεν γίνεται.
Γ.Δ.


Δύσκολοι καιροί
Μια ακόμη δύσκολη χρονιά εκπνέει. Το 2021 ήταν η χρονιά της ελπίδας ότι θα τελειώσουμε με την πανδημία.  Ξεκίνησε ελπιδοφόρα από το πρώτο τρίμηνο με την έγκριση των εμβολίων. Υπήρχε μια ανάταση και μια προσδοκία ότι το τέλος είναι κοντά όσο επιταχύνονταν οι εμβολιασμοί παρά την αμφισβήτηση. Μια ανάταση που κράτησε όλο το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο άλλαξαν τα πράγματα καθώς νέο σφοδρό κύμα της Δέλτα σάρωσε την χώρα. Κι εκεί που πήγε να ισορροπήσει η κατάσταση προς το τέλος Νοεμβρίου,  ήρθε νέα εκτίναξη  εκτός κάθε πρόβλεψης σε κρούσματα από τον μετάλλαξη Όμικρον! Μ’ αυτά τα δεδομένα το 2022 το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι απλά σ’ έναν έλεγχο της κατάστασης με το νέο φάρμακο. Γιατί ο ιός θα συνεχίζει να είναι μαζί μας…Ήρθε για να μένει, απλά το ζητούμενο πότε θα γίνει ενδημικός.
Μια ακόμη δύσκολη χρονιά μας περιμένει. Ας ελπίσουμε να’ ναι η τελευταία με πανδημία.
Με Υγεία το νέο έτος 2022 για όλους!
Μ.Ξ.


Έργα και ημέρες του κ. Νίκου Ευφραιμίδη
Αλλαγή σκυτάλης στους αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης – Καβάλας και Δράμας αλλά και σε θεματικούς αποφάσισε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ. Έτσι σ’ ότι αφορά την Ξάνθη φεύγει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Ευφραιμίδης  και αντικαθίσταται από τον Κώστα Κουρτίδη.
Ο ίδιος προέβη σ’ ένα σύντομο απολογισμό έργων και δράσεων στη θητεία του και δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβλήθηκε και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν.
Η αλήθεια είναι ότι κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις καθώς η ανάληψη των καθηκόντων του συνέπεσε με την αρχή της πανδημίας και είχε την αρμοδιότητα του συντονισμού και της ενημέρωσης. Η προσπάθειά του ήταν ειλικρινής και επίμονη όπως και οι προθέσεις του αλλά τα αποτελέσματα στην αρχή τουλάχιστον δεν ήταν θετικά και όπως είναι γνωστό ο νομός μας ταλαιπωρήθηκε πολύ. Σ’ ότι αφορά τα έργα, άφησε την σφραγίδα του σε αντιπλημμυρικά έργα, και σε οδικά όπως της δυτικής εισόδου αλλά και την αποκατάσταση της οδού στην ανατολική είσοδο και σε άλλα. Σαν προσωπικότητα μετριοπαθής και σεμνός χωρίς φανφάρες, μεγάλα λόγια και αλαζονεία, χωρίς επίδειξη αλλά με διάθεση ειλικρινούς προσφοράς στην κοινωνία του νομού.
Η θητεία του έχει θετικό πρόσημο παρά τις αντιξοότητες.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…