Αρχική Χωρίς κατηγορία Πολιτική βούληση για αναβάθμιση του Τελωνείου Ξάνθης

Πολιτική βούληση για αναβάθμιση του Τελωνείου Ξάνθης

0

Ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης είχε την διαβεβαίωση του Γενικού Διευθυντή Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., Κωνσταντίνου Μουρτίδη

 

Μπαίνει τέλος στις φημολογίες και την αμφισβήτηση για υποβάθμιση που εξέφραζε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με επερώτηση του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ

 

Ο κύβος ερρίφθη σχετικά με το Τελωνείο Ξάνθης, βάζοντας ένα τέλος στις φημολογίες ότι πρόκειται να κλείσει. Η είδηση είναι ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να κλείσει αλλά ότι υπάρχει πολιτική βούληση και πρόθεση που θα υλοποιηθεί άμεσα να αναβαθμιστεί.

Αυτή την πρόθεση εξέφρασε στον βουλευτή ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., Κωνσταντίνος Μουρτίδης. Το ίδιο πρόκειται να γίνει και για το Τελωνείο της Δράμας.

 

 

Η αξιολόγηση των Τελωνείων και η αμφισβήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα  με το Τελωνείο Ξάνθης ανέκυψε μετά από επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον Δεκέμβριο του 2020, ο οποίος και ζητούσε να πληροφορηθεί αν η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και ΕΦΚ η οποία  ζήτησε την ποσοτική καταγραφή των Τελωνείων Κιλκίς , Άρτας, Τρικάλων, Βέροιας, Σκύδρας, Κατερίνης, Δράμας, Ξάνθης και Πτολεμαΐδας προκειμένου να αξιολογηθεί η σκοπιμότητα λειτουργίας τους, είχε στόχο την υποβάθμισή τους καθώς επίσης και αν  υπάρχει σχεδιασμός για το κλείσιμο των Τελωνείων της Ξάνθης και της Δράμας. Επίσης ο κ. Ζεϊμπέκ συνέδεε το Τελωνείο Ξάνθης με την αναβάθμιση του Λιμεναρχείου Λάγος γεγονός που σημαίνει ότι αλλάζουν τα δεδομένα και ότι θα αυξηθεί ο όγκος εργασιών του, ζητώντας να πληροφορηθεί αν υπάρχει ενδεχόμενο να εξεταστεί η αναβάθμισή του.

Δεκαοκτώ μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2021 η ΑΑΔΕ απάντησε στον κ. Ζεϊμπέκ ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας. Ωστόσο η απάντηση δεν ικανοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Ζεϊμπέκ που άφησε ερωτηματικά για τη τύχη του Τελωνείου Ξάνθης επισημαίνοντας πως η ΑΑΔΕ δεν αναφέρθηκε στον λόγο που απέστειλε το έγγραφο σχετικά με την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της λειτουργίας πολλών Τελωνείων, μέσα σε αυτά και του Τελωνείου Ξάνθης.

 

Ο κ. Τσιλιγγίρης μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι το Τελωνείο Ξάνθης και Δράμας σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που είναι από τον κ. Μουρτίδη ότι θα αναβαθμιστούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568