Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων η μείωση τελών για ευπαθείς ομάδες

Πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων η μείωση τελών για ευπαθείς ομάδες

0

Μείωση 50% του τιμολογίου της ΔΕΥΑ και εκπτώσεις 50% και 80% σε ειδικές ομάδες στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

Ανακοίνωση εξέδωσαν ο Δήμος Αβδήρων και η ΔΕΥΑ Αβδήρων σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού και του τιμολογίου ύδρευσης για δημότες που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και πολύτεκνες οικογένειες.

Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Αβδήρων για πρώτη φορά μειώνει κατά 50% το τιμολόγιο ύδρευσης στις δύο πρώτες κλίμακες του οικιακού τιμολογίου στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) καθώς και στις μονογονεϊκές  οικογένειες, τριτέκνους, νεφροπαθείς και ΑΜΕΑ. Ιδιαίτερα για τις πολύτεκνες οικογένειες η έκπτωση είναι 50% σε όλες τις κλίμακες του τιμολογίου ύδρευσης.

Στα Δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού η μείωση είναι 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Στόχος της Δημοτικής αρχής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό για άτομα με χαμηλά εισοδήματα αλλά και οικογένειες πολύτεκνες και  Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…