Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Πέντε ακόμη συλλήψεις διακινητών σε ένα 24ωρο στη Θράκη

Πέντε ακόμη συλλήψεις διακινητών σε ένα 24ωρο στη Θράκη

0

Σε δύο περιπτώσεις προηγήθηκε καταδίωξη και τα ΙΧ ακινητοποιήθηκαν μετά από πρόσκρουση με περίφραξη σπιτιού και προστατευτικές μπάρες

 

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, σε περιοχές της Ροδόπης και της Ορεστιάδας, πέντε  διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον έναν  διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγάκι και να μεταφέρει παράνομα έναν  μη νόμιμο μετανάστη.

Στη συνέχεια, το ίδιο πρωί, στον οικισμό Σοφικού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν άλλο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. και να μεταφέρει παράνομα επτά  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα. Έπειτα, ο οδηγός – διακινητής, κινούμενος με μικρή ταχύτητα εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη χωρίς να τα καταφέρει, ενώ το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε περίφραξη σπιτιού  και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Κάλχα – Καρυδιάς Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης από κοινού με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν ακόμα έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. και να μεταφέρει παράνομα τέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς ενώ ακολούθως το όχημα προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και μετά την ακινητοποίησή του ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη.

Τέλος, το απόγευμα, στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν έναν άντρα και μία γυναίκα, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ. μετέφεραν παράνομα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά και στις τέσσερις υποθέσεις κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ, ένα φορτηγάκι και χρηματικό ποσό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…