Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Π.Ο.Υ.: Ήπια μέχρι στιγμής τα συμπτώματα της Όμικρον

Π.Ο.Υ.: Ήπια μέχρι στιγμής τα συμπτώματα της Όμικρον

0

Αποτελεσματικά τα εμβόλια της Pfizer και στην «Όμικρον» λένε οι Ισραηλινοί

Αισιόδοξες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά για τη μετάλλαξη Όμικρον».

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όσων νοσούν από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, τα συμπτώματα είναι ήπια.

Ο ΠΟΥ παροτρύνει τα κράτη να λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για τα ταξίδια «βασισμένα στα στοιχεία και στους ενδεχόμενους κινδύνους», κατακρίνοντας με τον τρόπο αυτόν τα πολύ αυστηρά μέτρα απαγόρευσης πτήσεων από χώρες της νότιας Αφρικής, που ελήφθησαν από πολλές χώρες.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε εκ μέρους του Οργανισμού, ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, ωστόσο υπάρχει μια φθίνουσα πορεία σχετικά με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων: Η μετάλλαξη Άλφα προκαλούσε τα πιο σοβαρά συμπτώματα, ενώ η τελευταία, η Όμικρον, τα λιγότερο σοβαρά μέχρι τώρα. Εκτιμάται ότι οι επιστήμονες θα έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη μέχρι τα τέλη του μήνα.

Παράλληλα, η Πάμελα Σμιθ-Λόρενς ,υψηλόβαθμη υγειονομική αξιωματούχος της Μποτσουάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters σήμερα είπε πως 16 από τους 19 συνολικά ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον στη χώρα ήταν ασυμπτωματικοί και είπε πως είναι «άδικο» η χώρα να τυγχάνει μεταχείρισης σαν να ήταν το επίκεντρο της έξαρσης της νέας παραλλαγής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…