Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ορκίστηκαν 37 νέοι Μηχανικοί Περιβάλλοντος του ΔΠΘ

Ορκίστηκαν 37 νέοι Μηχανικοί Περιβάλλοντος του ΔΠΘ

0

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας. 77 απόφοιτοι ορκίστηκαν στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών τον Νοέμβριο

Σε χωριστές τελετές πραγματοποιούνται ορκωμοσίες των φοιτητών της Πολυτεχνικής, ανά τμήμα, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας

Μετά από μία δύσκολη διετία λόγω της περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, 2020-2021 η πορεία προς την κανονικότητα «αντανακλάται» και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ειδικότερα, η Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης μετά την επιστροφή στα αμφιθέατρα ξεκίνησε και τις δια ζώσης ορκωμοσίες χωριστά όμως ανά τμήμα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Στην ευχέρεια του κάθε τμήματος επαφίεται αν θα επιλέξει να πραγματοποιήσει τελετή με φυσική παρουσία, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες.

Έτσι, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης τελετή ορκωμοσίας στο κτήριο Α’ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γραμματεία του τμήματος ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε στους 77,ενώ ομαδοποιήθηκαν σε τρεις τελετές μετά από αλφαβητική κατάταξη, με μία ώρα κενό Τέλος, τον όρκο ανέγνωσε ο Αναστάσιος Καλαϊτζίδης.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 έλαβε χώρα η ορκωμοσία του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Αμφιθέατρο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων. Μετά από σχετική ενημέρωση από την γραμματεία του τμήματος ο αριθμός των αποφοίτων που έλαβαν και επίσημα το πτυχίο τους ήταν 37.Τον όρκο ανέγνωσε η Κατερίνα-Μαρίνα Συνανίδου.

Αξιοσημείωτο είναι πως και στις δύο προαναφερθείσες εκδηλώσεις τηρήθηκαν απαρεγκλίτως τα υγειονομικά μέτρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επίσης, η είσοδος επιτράπηκε μόνο σε δύο συγγενικά πρόσωπα ανά φοιτητή. Κατά την είσοδο υποχρεωτική κατέστη η επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης είτε βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 ή αρνητικής εξέτασης με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid-test). Αξιοσημείωτο είναι ότι δόθηκε η οδηγία στους αποφοιτούντες να έχουν μαζί τους το δικό τους στυλό και να βγουν φωτογραφίες χωρίς τη μάσκα, ΜΟΝΟ εκτός του κτιρίου.

Ακολουθεί η ορκωμοσία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 κατά τη διεξαγωγή της οποίας θα τηρηθούν τα προαναφερθέντα μέτρα προς αποφυγή διάδοσης του ιού.

Σημειωτέον πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί σχετική απόφαση για τη διεξαγωγή τελετής ορκωμοσίας για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ενώ το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης διευκρίνισε πως  εκτιμώντας ότι δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις δε θα πραγματοποιήσει δια ζώσης τελετή ορκωμοσίας.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών υποδέχτηκε στο χώρο του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ξεναγήθηκαν στο Εκθετήριο Ελληνικών Παραδοσιακών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθ…