Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οδός Μαραθώνος: Ένας πολύπαθος και επικίνδυνος δρόμος

Οδός Μαραθώνος: Ένας πολύπαθος και επικίνδυνος δρόμος

0

Πολυσύχναστος για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και γονείς

Από ψηλά στο ύψος της Σάρδεων μέχρι Α. Δημητρίου υπάρχει μία σχάρα για τα όμβρια ύδατα και όταν βρέχει το νερό φθάνει τα 20 εκ. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η ΔΕΥΑ

 

Η οδός με τα μεγαλύτερα προβλήματα στην πόλη κατά την περίοδο βροχής είναι μακράν η οδός Μαραθώνος. Γνωστή προφανώς στους δημοτικούς συμβούλους, στον ίδιο τον δήμαρχο και στους άλλους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Όμως, γνωστά είναι και τα προβλήματα που παρουσιάζει ο δρόμος αυτός, ενώ είναι άγνωστοι οι λόγοι που επί χρόνια δεν υπάρχει  καμία παρέμβαση από την πλευρά της ΔΕΥΑΞ όσον αφορά την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που βρέχει, η οδός Μαραθώνος γίνεται αδιάβατη από τους πεζούς. Ανάμεσα δε σ’ αυτούς τους πεζούς περιλαμβάνονται και παιδιά δημοτικού σχολείου (12ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο).Έπειτα, ακολουθεί λίγο πιο κάτω το 1ο Γυμνάσιο.

Συνεπώς, εκατοντάδες παιδιά, πρωί-μεσημέρι βιώνουν μία μοναδική ταλαιπωρία βρέχοντας τα παπούτσια τους δύο φορές με σκοπό να περάσουν απέναντι με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία τους.Και ποιος είναι τελικά ο λόγος και η αιτία αυτής της ταλαιπωρίας; Μα η έλλειψη φρεατίων, σχαρών για να φεύγουν από εκεί τα όμβρια ύδατα.

Επισκεφθήκαμε την περιοχή μετά από τηλεφώνημα μητέρας που μας εξήγησε όλη την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που ζουν κυρίως μικροί μαθητές.

Κατόπιν, επαγγελματίες στο πλαίσιο της συνομιλίας μας, μας παρουσίασαν με τα μελανότερα λόγια την απαράδεκτη υφιστάμενη κατάσταση. Ένας εξ αυτών μας δήλωσε πως το νερό φτάνει τα είκοσι εκατοστά στο κατάστρωμα του δρόμου με τον κίνδυνο να μπει στα καταστήματα επί της Οδού Μαραθώνος. Όσον αφορά τον δρόμο είναι αδιάβατος λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης νερού  με αποτέλεσμα να αποβαίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος για τις μητέρες και τα μικρά παιδιά.

 

Δημοτικές Ευθύνες

Πλέον το ζητούμενο στο όλο θέμα είναι να υπάρξει λύση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να προχωρήσει η ΔΕΥΑΞ στην κατασκευή φρεατίων ομβρίων υδάτων. Κι αυτό, διότι διαπιστώσαμε πως σ’ όλο το μήκος της Μαραθώνος ,από τη Σάρδεων μέχρι την Α. Δημητρίου υπάρχει μόνο μία σχάρα. Όλη η άλλη απόσταση είναι χωρίς άλλο φρεάτιο. Άρα, η λύση είναι στο να γίνουν φρεάτια και μάλιστα άμεσα.

Από τα παραπάνω γεννούνται απορίες σχετικά με το γιατί η ΔΕΥΑΞ που γνωρίζει το πρόβλημα  δεν φρόντισε να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων που ταλαιπωρούν τους δημότες ,μικρούς και μεγάλους.

Προβληματικό πεζοδρόμιο

Στην ίδια οδό, στο μέσο της είδαμε και ένα προβληματικό πεζοδρόμιο στην αριστερή πλευρά, καθώς ανεβαίναμε. Παρατηρήσαμε πως αλλού έχει ανυψωθεί, ενώ σε άλλο σημείο υπέστη καθίζηση. Άραγε ποιος θα το επιδιορθώσει; Μέχρι πότε θα είναι εκεί επικίνδυνο για τους πεζούς και κυρίως για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους;

Καταληκτικά, δύο είναι τα θέματα για τη ΔΕΥΑΞ που πιστεύουμε πως ο Πρόεδρος, Ιπ.Καμαρίδης πρόκειται να τα αντιμετωπίσει άμεσα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…