Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο δήμος Τοπείρου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο δήμος Τοπείρου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

0

Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή

Με επιστολή προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, ο δήμος Τοπείρου ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή το Σάββατο. Στο αίτημά του ο δήμος αναφέρει: «κατόπιν εκτάκτων καιρικών φαινομένων και έντονων βροχοπτώσεων, πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 τον Δήμο Τοπείρου και πιο συγκεκριμένα την Κοινότητα Ευλάλου, την Κοινότητα Ερασμίου, την Κοινότητα Ολβίου, καθώς και τις περιοχές Αγ. Αθανάσιος, Θαλασσιά και Κοσμητή της Κοινότητας Τοξοτών.

Ο Δήμος Τοπείρου έχει προβεί σε όλες τις προσωρινές και απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι οικισμοί από τον μεγάλο όγκο ύδατος, αντιμετωπίζοντας το άμεσο πρόβλημα για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Εξαιτίας των ανωτέρω φαινομένων παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές σε κύριες υποδομές του Δήμου, δημοτικές οδούς, καθώς και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά – αποστραγγιστικά κανάλια κ.α. για τη διαχείριση των οποίων παρακαλούμε όπως κηρύξετε τον Δήμο Τοπείρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…