Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νέα «σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην Ξάνθη για την κλειστή ΜΕΘ

Νέα «σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην Ξάνθη για την κλειστή ΜΕΘ

0

Επιτίθεται σκληρά η τοπική οργάνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Ιδεολογικές εμμονές- Το Νοσοκομείο μας κατάντησε εμβολιαστικό κέντρο

Αιχμηρή απάντηση από τη ΔΕΕΠ ΝΔ: «Έχετε κάνει τις Μ.Ε.Θ. το προνομιούχο πεδίο της ταξικής πάλης. Η Κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να επανέλθει ο λαϊκισμός»

Πεδίο νέου κύκλου πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελεί η κλειστή ΜΕΘ της Ξάνθης. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο των ευθυνών και την τοπική οργάνωση του κόμματος της κυβέρνησης και από την άλλη η ΔΕΕΠ ΝΔ απαντά σε εξίσου σκληρούς τόνους.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Η σιωπή είναι πλέον συμμετοχή στο έγκλημα»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων σημειώνει, «ιδεολογικές εμμονές που δυστυχώς υπηρετεί πιστά και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, η οποία όφειλε αν μη τι άλλο να παραιτηθεί, αφού δεν είναι ικανή να λειτουργήσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).  Παραμένει κλειστή, με τους Ξανθιώτες να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, συνεπάγεται μεγαλύτερη θνησιμότητα. Μια διοίκηση που κατάντησε το  Νοσοκομείο μας εμβολιαστικό  κέντρο και ελλείψει της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, την οποία εν μια νυκτί κατήργησαν, με την ανοχή όλων των τοπικών εκπροσώπων της κυβέρνησης.

Αλήθεια μπορεί να μας πει η διοίκηση του Νοσοκομείου:

  • πόσες ανθρώπινες απώλειες έχουμε μέχρι σήμερα;
  • πόσοι νοσούν με κορονοϊό;
  • πόσοι εξ αυτών χρειάζονται ΜΕΘ;
  • πόσοι διασωληνώνονται καθημερινά εκτός Μονάδας;
  • πόσοι εξ αυτών εξέρχονται του Νοσοκομείου;».

Ακόμη, επιρρίπτει ευθύνες σε αρχές και τοπικά στελέχη της ΝΔ αναφέροντας:

  • Αλήθεια τα μέλη της ΔΕΕΠ-ΝΔ, κατά τη γνωριμία τους με τα ΜΜΕ της Ξάνθης, να υποθέσουμε ότι έθεσαν ως πρώτο θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αγανάκτησή τους, από την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας;
  • Αλήθεια ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρης, που είναι και γιατρός, να υποθέσουμε ότι αγανάκτησε από τη διάψευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ήρθε με τον πιο επίσημο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, μέσα από την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και από την διαπίστωση ότι η θνησιμότητα στα περιφερειακά Νοσοκομεία είναι μεγαλύτερη από ότι στην Αττική;
  • Αλήθεια να υποθέσουμε ότι προβληματίζεται ο Δήμαρχος Ξάνθης για την απώλεια συνδημοτών μας, η οποία βυθίζει καθημερινά την πόλη στο πένθος;

Στο τελευταίο θα απαντήσουμε εμείς. Μην τον κουράζουμε κιόλας. Μάλλον όχι. Αφού μπορεί ακόμη και πανηγυρίζει ανοίγοντας σαμπάνιες, για λίγο νερό στην πισίνα(!) και αποθανατίζοντας μάλιστα τις στιγμές, την ίδια ώρα που συμπολίτες μας «αποχαιρετούν» τους δικούς τους ανθρώπους.

Τέλος επισημαίνει: «το κλείσιμο της ΜΕΘ στην Ξάνθη είναι εγκληματική πράξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Γι αυτήν την εγκληματική πράξη, ποιος θα απολογηθεί; Καλούμε όλους που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε συντονισμένες προσπάθειες, διακομματικά και διαδημοτικά. Η υγεία μάς αφορά όλους. Αν κάποιος δε μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ήρθε η ώρα να φύγει, ξεκινώντας από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Εδώ που δυστυχώς φθάσαμε η σιωπή είναι πλέον συμμετοχή στο έγκλημα».

Απάντηση ΔΕΕΠ ΝΔ: «Η Κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να επανέλθει ο λαϊκισμός»

Σε εξίσου σκληρούς τόνους ήρθε η απάντηση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δια του προέδρου της Αλέξανδρου Νταμπουρατζή, σημειώνει: «για την Κουμουνδούρου και για το παράρτημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Ξάνθη το σημείο της «αιώνιας επιστροφής» είναι οι νεκροί της πανδημίας. Έχετε κάνει τις Μ.Ε.Θ. το προνομιούχο πεδίο της ταξικής πάλης. Εδώ και δύο μέρες έχετε για σημαία σας την επιστημονική έκθεση Τσιόδρα- Λύτρα που τι κάνει; Τεκμηριώνει το αυτονόητο, δηλαδή πως το Ε.Σ.Υ. δεν αντέχει στην υψηλή πίεση».

Ακόμη, υπογραμμίζει με νόημα: «αντί να ασχοληθείτε λοιπόν με τις αιτίες που οδηγούν τους συμπολίτες μας στις Μ.Ε.Θ., επενδύετε στους νεκρούς της πανδημίας αποσκοπώντας σε μια μακροπρόθεσμη φθορά της κυβέρνησης» και προσθέτει: «οι πολίτες γυρνούν την πλάτη σε μια τέτοια πολιτική τακτική, που χρησιμοποιεί την πανδημία με μοναδικό γνώμονα την κομματική εκμετάλλευση του πόνου και της αγωνίας των ανθρώπων».

Ειδικά για το ΓΝΞ, αναφέρει: «λαϊκιστές μια ζωή, έτσι και τώρα φωνάζετε για τη μετατροπή του Νοσοκομείου Ξάνθης σε κέντρο υγείας, όπως και παλιότερα φωνάζατε για το κλείσιμο του Τελωνείου Ξάνθης μέχρι που πήρατε την επίσημη απάντηση του αρμοδίου φορέα ότι δεν υφίσταται θέμα παύσης λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας. Δώστε στους πολίτες της Ξάνθης επίσημα στοιχεία για αυτή σας την τοποθέτηση. Εάν δεν τα έχετε ζητήστε συγνώμη και μην τους παραπληροφορείτε. Η κοινωνία δε φαίνεται να ψάχνει αόρατες ελπίδες αλλά μια σιγουριά για έξοδο από το τούνελ, την οποία μόνο η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν. Η Κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να επανέλθει ο λαϊκισμός.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…