Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Με το DNA βρήκαν τον ληστή του βενζινάδικου οι αστυνομικοί της Ξάνθης

Με το DNA βρήκαν τον ληστή του βενζινάδικου οι αστυνομικοί της Ξάνθης

0

Με επιμονή σχεδόν δύο χρόνια μετά, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις δύο ληστείες που έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών το Φεβρουάριο του 2020

Κέρδισαν με την επιμονή τους οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, καθώς κατάφεραν να εξιχνιάσουν υπόθεση ληστειών σχεδόν δύο χρόνια πριν χάρη στην εμπεριστατωμένη έρευνα και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της αστυνομίας σχετικά με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος αλλοδαπού, για τη διάπραξη δύο ληστειών με άγνωστο συνεργό σε βενζινάδικο της πόλης στις 21 και 24 Φεβρουαρίου 2020, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, όπως αποδεικνύεται, η υπόθεση δεν έμεινε ξεχασμένη ως ανεξιχνίαστη, αντίθετα παρά την επιβαρυμένη συνθήκη της πανδημίας, υπήρξε συνεχής έρευνα και αποτέλεσμα. Θυμίζουμε δε ότι η «λεία» από τις ληστείες ήταν αρκετές εκατοντάδες ευρώ, ενώ η επίθεση και μάλιστα δύο φορέας στο πρατήριο υγρών καυσίμων είχε θορυβήσει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μελέτησαν τον τρόπο δράσης, πανομοιότυπος και τις δύο φορές, τη χρήση πιστολιού για την απειλή υπαλλήλων, την κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου με σκούφο και περιλαίμιο και τη διαφυγή στη συνέχεια. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, και αξιοποιώντας γενετικό υλικό που βρέθηκε ταυτοποιήθηκε ο ένας δράστης και γι’ αυτό σχηματίστηκε πλέον με στοιχεία η δικογραφία σε βάρος του. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ για τον φερόμενο ως δράστη που ταυτοποιήθηκε αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…