Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεσπά κατά ΣΥΡΙΖΑ ο Γεωργίου, ρίχνει ευθύνες για την κατάσταση στο Νοσοκομείο

Ξεσπά κατά ΣΥΡΙΖΑ ο Γεωργίου, ρίχνει ευθύνες για την κατάσταση στο Νοσοκομείο

0

Απάντηση του προέδρου της ΕΟΝΟΚΥΞ με αφορμή σχόλιο του Γ. Χατζηθεοδώρου για πιθανό κλείσιμο της κλινικής covid του ΓΝΞ

Τον γραμματέα της ΝΕ κατηγορεί και ο Μανώλης Φανουράκης για καλλιέργεια κλίματος «τρομοκρατίας»

Για «απόνερα της πανδημίας» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΙΝΟΚΥΞ Γιώργος Γεωργίου, επικρίνοντας τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας στο Νοσοκομείο Ξάνθης, με αφορμή δημόσιο σχόλιο του γραμματέα της ΝΕ Γιώργου Χατζηθεοδώρου. Ο τελευταίος σε ανάρτηση στο facebook αφήνει υπόνοιες ότι κλείνει και η κλινική covid του Νοσοκομείου Ξάνθης και αναρωτιέται: «ούτε τώρα θα κάνουν κάτι;». Πρώτος αντέδρασε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος έκανε λόγο για ποινικές, αλλά κυρίως ηθικές ευθύνες, καθότι η στάση αυτή καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας, ακόμη κι αν τίθεται στη δημόσια σφαίρα ως προσωπικό σχόλιο σε κοινωνικά δίκτυα, αντί επίσημης ανακοίνωσης. «Άμα η πληροφόρηση δεν είναι σωστή, καλύτερα να σιωπάει κανείς. Κι ας πρόκειται για ανάρτηση στο fb… Γιατί κι από κει, κε Χατζηθεοδώρου, η “τρομοκρατία” που επιχειρείτε να προκαλέσετε, προκαλείται. Και είναι ντροπή!», έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σε πιο επίσημο τόνο και ως καθ’ ύλην αρμόδιος τοποθετήθηκε εκ μέρους της Ένωσης των Νοσοκομειακών γιατρών ο κ. Γεωργίου ασκώντας σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που προσεγγίζει τη διαχείριση της πανδημίας από το Νοσοκομείο και επιρρίπτοντας ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ημέρες της δικής του διακυβέρνησης. Αναλυτικά, ο κ. Γεωργίου αναφέρει: «από την αρχή της πανδημίας, η ΕΙΝΟΚΥΞ είχε επισημάνει σε όλους τους τόνους, ότι το Νοσοκομείο μπαίνει σε μια άνιση μάχη σοβαρά υποστελεχωμένο και μόνο χάρις στην ατομική υπέρβαση των γιατρών και των νοσηλευτών του θα μπορέσει, στοιχειωδώς, να ανταπεξέλθει.

Βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε ένα διαρκή πόλεμο και τώρα , την ώρα της μάχης, οι καταγγελίες είναι ανώφελες και οι φιλολογίες περιττεύουν. Το Σύστημα έχει καταρρεύσει, η εξουσία παλινωδεί. Πολεμάμε με ό,τι δυνατότητες έχουμε, με τις διαταγές και τα όπλα που μας έδωσαν. Ναι, έπρεπε να λειτουργεί ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας. Έπρεπε να έχουμε κι άλλους παθολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους. Είναι απαράδεκτη πρακτική η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ και άκρως επικίνδυνη η διακομιδή βαρέως πασχόντων ασθενών σε μηχανικό αερισμό από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Οι ελλείψεις και η κρατική αδυναμία είναι κοινός τόπος σε όλη τη χώρα και δεν πλήττουν μόνο το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ο ιός σκοτώνει αδιάκριτα, γνωστούς και αγνώστους, επώνυμους και ανώνυμους. Κανένας από όλους αυτούς που τώρα ύψωσαν φωνή για να μας ψέξουν επειδή χάθηκαν κάποιοι επώνυμοι, κανένας, δεν μπορεί να συναισθανθεί την θλίψη, την απογοήτευση τον θυμό των ανθρώπων που παλεύουν για τις μάχες που χάνουν. Κάθε θάνατος είναι ψυχικό τραύμα γι’ αυτόν που τον βιώνει στην βάρδιά του και τον στοιχειώνει.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ήρθε και ο ΣΥΡΙΖΑ να υψώσει την φωνή της αγανάκτησης του. ‘’Κλείνουν την μονάδα covid στο Νοσοκομείο’’, οδύρεται, ‘’ούτε τώρα θα κάνουμε κάτι;’’ Όταν έπρεπε να κάνετε κάτι σαν κυβέρνηση δεν το κάνατε, κύριοι. Μοιραίοι και άβουλοι… Όταν σύσσωμο το Νοσοκομείο, γιατροί και νοσηλευτές συστρατεύθηκαν και οργάνωσαν με κάθε λεπτομέρεια την Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, ΕΣΕΙΣ τορπιλίσατε την προσπάθεια. Θα ήταν διαφορετική η εικόνα της πανδημίας σε επίπεδο Νομού εάν λειτουργούσε η Κατ Οίκον Νοσηλεία. Οι γιατροί του Νοσοκομείου, θα συνεχίσουμε με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε, να δίνουμε τον αγώνα μας, στις Κλινικές μας, στα Χειρουργεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία, στο Εμβολιαστικό Κέντρο, στην Κλινική covid. Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο στα χέρια μας ενάντια στην πανδημία. Κάνουμε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και να τηρούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.

Ο ιός είναι εδώ και θα είναι εδώ για πολύ καιρό. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο ιός δεν είναι απλή γρίπη. Και η ΜΕΘ δεν αφορά κάποιους άλλους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…