Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον παιδικό του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον παιδικό του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη

0

179 θέσεις σε 18 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ

 

Ξεκίνησε χθες Τρίτη η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για 179 διαθέσιμες θέσεις σε 18 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι 26 ιδιόκτητοι ΒΝΣ του ΟΑΕΔ λειτουργούν από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2021) έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα στα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.).

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2021:

  • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
  • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση. Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού.

 

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις  για μόνιμες προσλήψεις σε ΕΤ και Τράπεζα της Ελλάδος

Ζητείται προσωπικό ”σπάνιων” ειδικοτήτων

 

 

Ξεκίνησε από χθες Τρίτη, η υποβολή αιτήσεων σε νέα προκήρυξη για προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Η προκήρυξη 11Κ/2021 του ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 50 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο και στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Χαρακτηριστικό της προκήρυξης είναι ότι μεταξύ άλλων ζητείται προσωπικό ”σπάνιων” ειδικοτήτων για προκήρυξη ”Κ” του ΑΣΕΠ, όπως γραφίστες, ψυκτικοί και πτυχιούχοι Καλών Τεχνών.

Ειδικότερα ζητείται προσωπικό των εξής ειδικοτήτων:

ΠΕ Καλλιτεχνών – Γλυπτών

ΠΕ Μηχανικών

ΠΕ Τεχνικών Εκδόσεων

ΤΕ Γραφικών Τεχνών

ΤΕ Ηλεκτρολόγων

ΤΕ Ηλεκτρονικών

ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών

ΔΕ Βιβλιοδετών

ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών

ΔΕ Μηχανοτεχνιτών

ΔΕ Πιεστών – Λιθογράφων

ΔΕ Ψυκτικών

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 14 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.

 

Έως τέλος του έτους η προκήρυξη για 1.477 μόνιμους στους δήμους

 

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.477 μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων σε διάφορους δήμους της χώρας επεξεργάζονται το ΑΣΕΠ και τα αρμόδια υπουργεία. Πηγές του ΑΣΕΠ προσδιόριζαν την αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο μέσα στις γιορτές ωστόσο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αφού πάρει ΦΕΚ θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη είναι στις τελευταίες υπογραφές πριν οριστικοποιηθεί και σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι νέες θέσεις θα αφορούν μηχανικούς, οικονομολόγους και στελέχη πληροφορικής προκειμένου να συμβάλουν στην κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων από τους δήμους και της Περιφέρειες, το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή αλλά και στο συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση οι ειδικότητες μεταξύ άλλων θα αφορούν, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Γεωτεχνικών – Κτηνιατρικής, ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, ΠΕ Γεωτεχνικών (Κτηνίατρος), ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνος), ΠΕ Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων), ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγος), ΠΕ Μηχανικών (Αγρονόμος – Τοπογράφος), ΠΕ Μηχανικών (Πολιτικός Μηχανικός), ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων, ΠΕ Γεωτεχνικών Κτηνιάτρων, ΤΕ Μηχανικών (Δομικών Έργων / Έργων Υποδομής), ΤΕ Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Κοινωνικών Λειτουργών).H προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις, μεταξύ άλλων, στους δήμους και τις Περιφέρειες:  Δήμος Αθηναίων, Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Ιωαννιτών, Δήμος Ορεστιάδας, Δήμος Πολυγύρου, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Σητείας, Δήμος Χανίων, Δήμος Ωρωπού, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Στερεάς.

 

ΟΑΕΔ: Τι άλλαξε από την Δευτέρα για τους ανέργους

 

 

Από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ λειτουργούν με βάση το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης δεξιοτήτων, ικανοτήτων, προσόντων και επαγγελμάτων (ESCO). Ο ΟΑΕΔ είναι ο πρώτος ελληνικός οργανισμός που υιοθετεί το καινοτόμο αυτό εργαλείο, η ενσωμάτωση του οποίου υλοποιήθηκε μέσω του έργου «MATCHING» με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

Μέσω του ESCO, ενισχύονται σημαντικά οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα η διαδικασία σύζευξης προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, καθώς οι αναζητούντες εργασία θα μπορούν να εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους με δεξιότητες, ικανότητες, προσόντα και γνώσεις, ενώ οι επιχειρήσεις θα μπορούν να περιγράφουν με πιο λεπτομερή τρόπο τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και, παράλληλα, να αναγνωρίζουν ορθότερα τις δεξιότητες των υποψηφίων.

Το ESCO αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ώστε τα κράτη-μέλη να μπορούν να επικοινωνούν σε μία κοινή γλώσσα. Η ταξινόμηση ESCO προσδιορίζει και κατηγοριοποιεί δεξιότητες, ικανότητες, προσόντα και επαγγέλματα που έχουν σχέση με την αγορά εργασίας, με την εκπαίδευση και με την κατάρτιση στην ΕΕ, ενώ παρουσιάζει συστηματικά τις σχέσεις μεταξύ των διάφορων εννοιών. Σήμερα, το ESCO καλύπτει 2.942 επαγγέλματα και 13.485 δεξιότητες-ικανότητες.

Στο πλαίσιο της υιοθέτησης του ESCO, ο ΟΑΕΔ διοργανώνει την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, τη Διαδικτυακή Ημερίδα «ESCO, Δεξιότητες και Εργασιακή Ένταξη» με στόχο να αναδείξει τη σημασία της υιοθέτησης του ESCO σε εθνικό επίπεδο, καθώς και τα ευρύτερα πλεονεκτήματά του για όλους τους φορείς που συνδέονται με την ταξινόμηση δεξιοτήτων, ικανοτήτων, προσόντων και επαγγελμάτων.

Εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κοινωνικών εταίρων, ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου, θα αναλύσουν τη σημασία του ESCO για τις ευρωπαϊκές Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης, καθώς και την καίρια συμβολή του σε τομείς όπως η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η διάγνωση αναγκών δεξιοτήτων και η σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…