Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Γλυπτό σκιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με την τέχνη του Τριαντάφυλλου Βαΐτση

Γλυπτό σκιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με την τέχνη του Τριαντάφυλλου Βαΐτση

0

Ο καλλιτέχνης της σκιάς έφτιαξε το εντυπωσιακό έργο των 3,30 μέτρων για τα γενέθλια του “Greek Freak”

«Με την ευκαιρία τον γενεθλίων του Γιάννη Αντετοκούνμπο το έργο που έκανα για όλα αυτά που μας προσφέρει… Γιάννη, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά. Συνέχιζε να μας κάνεις να γουρλώνουμε τα μάτια μας με τα κατορθώματά σου μέσα στα γήπεδα και να μας συγκινείς έξω από αυτά!». Με τα λόγια αυτά, ο καλλιτέχνης της σκιάς Τριαντάφυλλος Βαΐτσης έφτιαξε ένα ιδιαίτερο γλυπτό σκιάς, δώρο για τα γενέθλια του κορυφαίου Greek Freak, που είχε τη Δευτέρα τα γενέθλιά του.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό νέο έργο του Τριαντάφυλλο Βαΐτση αποτελεί τη μορφή (σκιά) του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ύψος 3,30 μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο travel.gr και τον Παναγιώτη Σαββίδη, ο καλλιτέχνης σημειώνει: «τον περσινό Νοέμβριο, σκεφτόμουν πως είχα αρκετό καιρό να φτιάξω ένα γλυπτό, η σκιά του οποίου να παρουσιάζει ένα γνωστό πρόσωπο. Προβληματιζόμουν αν θα έπρεπε να κάνω κάποιον άνθρωπο από το παρελθόν ή κάποιον σύγχρονο Έλληνα ή ξένο; Άντρα ή γυναίκα;», λέει ο δημιουργός, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φιλοτεχνήσει τη μορφή του κορυφαίου Έλληνα διεθνή. «Μετά από αρκετή σκέψη, κατέληξα στο να κάνω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Greek Freak, όπως τον αποκαλούν. Οι λόγοι γι’ αυτή την απόφαση πολλοί: η ιστορία της οικογένειας του Γιάννη, η πορεία του, ο χαρακτήρας του, τα κατορθώματά του και γενικά επειδή μου αρέσουν οι «Σύγχρονοι Σούπερ Ήρωες», όπως είναι και ο Αντετοκούνμπο». Ο ίδιος προσθέτει: «Αυτό που προσπάθησα ν’ αποτυπώσω στο έργο μου, είναι το πάθος του Γιάννη. Σαν παιδί, αγάπησα το μπάσκετ από το Ευρωμπάσκετ του ’87, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, κι άρχισα να παρακολουθώ. Η αλήθεια είναι πως τώρα πια δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα, καθώς έχω αφιερωθεί στην τέχνη. Παρ’ όλα αυτά, ακολουθώ χρόνια τον Γιάννη στο Instagram, όπως και τους Μιλγουόκι Μπακς και δεν χάνω τις απίστευτες στιγμές που σαν κόμιξ, σαν κινούμενο σχέδιο, ξεκολλάει από το παρκέ και ίπταται μέχρι να βάλει τη μπάλα στο καλάθι».

Το γλυπτό είναι φιλοτεχνημένο από μία μπάλα μπάσκετ, φύλλα PVC, ξύλο MDF, σύρμα και σιλικόνη. Όσον αφορά τα χρώματα, ο δημιουργός χρησιμοποίησε γαλάζιο –γιατί κάπου διάβασε πως είναι το αγαπημένο του χρώμα του Γιάννη– κόκκινο, μαύρο και λίγο γκρι. Απαιτήθηκαν 22 μέρες εργασίας και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν περνάει απαρατήρητο.

Το νέο έργο δεν εκτίθεται στο «Σπίτι της Σκιάς», αφού επιθυμία του κ. Βαΐτση είναι να το δωρίσει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για τα φετινά του γενέθλια, όπως μεταφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Αναζητά μάλιστα τρόπο επικοινωνίας με τον κορυφαίο μας διεθνή, προκειμένου να του παραδώσει το εντυπωσιακό δημιούργημά του. «Θέλω να του το χαρίσω μέσα από την καρδιά μου. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, λοιπόν: «Γιάννη, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά. Συνέχιζε να μας κάνεις να γουρλώνουμε τα μάτια μας με τα κατορθώματά σου μέσα στα γήπεδα και να μας συγκινείς έξω από αυτά», λέει ο κ. Βαΐτσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ψηφιδωτά λάμποντα!

«…είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης, εκείνου του πέλαγου τον καημό σαν ήβρε…