Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Eurostat: Στην Ελλάδα ο υψηλότερος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στην Ελλάδα ο υψηλότερος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

0

Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των απασχολούμενων στη χώρα

Τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη κατέγραψε η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ενώ σε τριμηνιαία βάση ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ο τέταρτος υψηλότερος.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε 2,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2021 έναντι 2,2% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη και 2,1% στην ΕΕ, ενώ υψηλότερους ρυθμούς σημείωσαν μόνο η Αυστρία (3,8%) η Γαλλία (3,0%) και η Πορτογαλία (2,9%).

Σε ετήσια βάση, το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 13,4% έναντι 3,9% στην Ευρωζώνη και 4,1% στην ΕΕ. Ο ρυθμός αυτός ήταν ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη και ο δεύτερος υψηλότερος στην ΕΕ μετά την Κροατία (15,5%).

Αύξηση της απασχόλησης 2,4% σε ετήσια βάση

Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε 1,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και 2,4% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης στην Ευρωζώνη και την ΕΕ κατά 0,9% και 2,1%, αντίστοιχα.

Η απασχόληση σε ώρες εργασίας, ωστόσο, μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και κατά 0,4% σε ετήσια βάση, ενώ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 2,2% και 3,4%, αντίστοιχα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …