Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Νίκος Δένδιας

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης ο Νίκος Δένδιας

0

«Εδώ ξεκινά ένας χώρος δικαίου, δημοκρατίας, αλληλεγγύης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τελικά της αξιοπρέπειας του ανθρώπου», ανέφερε ο ΥΠΕΞ στην ομιλία του

 

Επίτιμος Δημότης του Δήμου Αλεξανδρούπολης ανακηρύχθηκε την Παρασκευή 10.12.2021 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μια ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, του Τοποτηρητή Μουφτή Διδυμοτείχου, του αναπληρωτή Μητροπολίτη της Αρμένικης Εκκλησίας, βουλευτών, του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δημάρχων του Ν. Έβρου, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Την απόφαση ανακήρυξης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Αλεξανδρούπολης που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Μαΐου 2021, ως ελάχιστη τιμή και επιβράβευση των προσπαθειών του και του αγώνα που δίνει σε διπλωματικό επίπεδο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Χώρας μας, ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κολιός, την οποία και παρέδωσε στον Υπουργό σε μορφή παπύρου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης τόνισε: “…ως Υπουργός Εξωτερικών της σημερινής Κυβέρνησης, επενδύετε μεγάλο μέρος της δράσης και της στρατηγικής σας στον τόπο μας. Υπέρμαχος και άξιος Υπερασπιστής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, του εθνικού μας συμφέροντος, των πανανθρώπινων αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου. Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και κυρίως με αποφασιστικότητα επιδιώκετε την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Πατρίδας μας ως ηγέτιδα και πρωταγωνίστρια δύναμη στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μέσω της ανάπτυξης της Θράκης και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης. Όλα αυτά τεκμηριώνουν αδιαμφισβήτητα ότι…μας γνωρίζετε κύριε Υπουργέ! Μας γνωρίζετε καλά. Και αυτό μας προσδίδει χαρά, ικανοποίηση και αίσθημα ασφάλειας. Μόνο ένας δημότης γνωρίζει τόσο καλά τον τόπο του. Συνεπώς ήταν φυσική ως εξέλιξη, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης  να σας ανακηρύξουμε ως Επίτιμο Δημότη Αλεξανδρούπολης. Διότι το αξίζετε πραγματικά. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Και είστε δίπλα μας. Τιμάτε την Πόλη μας και η Πόλη μας σας τιμά!”

Με τη σειρά του ο κ. Δένδιας ανέφερε στην ομιλία του: “Η χρήση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ως εργαλείου αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και της Ε.Ε., τελικά ανέδειξε τον Έβρο ως πρότυπο ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και πρότυπο αντίστασης στη νέα γενιά υβριδικών απειλών. Η Ευρώπη ξεκινά εδώ. Εδώ ξεκινά ένας χώρος δικαίου, δημοκρατίας, αλληλεγγύης, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τελικά της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Αυτές τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρώπης, η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, τα κόμματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει καμία πρόθεση να τις θέσει υπό διαπραγμάτευση. Η πόλη σας και πλέον η πόλη μας, έχει ένα λαμπρό μέλλον. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος που μου επιτρέψατε – με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρυχθώ επίτιμος δημότης – να αισθάνομαι τμήμα αυτού του λαμπρού μέλλοντος που ανοίγεται για την Αλεξανδρούπολη”

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…