Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιστολή συμπολίτη για το θέμα του Νοσοκομείου

Επιστολή συμπολίτη για το θέμα του Νοσοκομείου

0

Επισημαίνει το πρόβλημα αλλά και τις ευθύνες και του ιατρικού κόσμου της Ξάνθης

Από συμπολίτη μας λάβαμε επιστολή που αναφέρεται στο επίκαιρο θέμα του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Στην επιστολή του εκφράζει τις απόψεις του οι οποίες εκπροσωπούν και την πλειοψηφία των συμπολιτών για το θέμα, γι’ αυτό και αξίζουν να προσεχθούν. Διότι πολλά ελέχθησαν και έχουν γραφτεί ορισμένα μάλιστα ιδιαίτερα υπερβολικά και μονόπλευρα.

Η επιστολή:

«Κύριε Διευθυντά

Λύστε μου σας παρακαλώ μια εύλογη απορία γιατί κάτι  πιστεύω δεν ευθυγραμμίζεται με την μέση – ορθή σκέψη των πολιτών.
Εκεί στον Ιατρικό Σύλλογο που διαρκώς διατυμπανίζουν ότι το Νοσοκομείο μας   
κατατάσσεται στη κατηγορία του διαλυμένου -ρημαγμένου, πως από την άλλη ζητούν μετ’ επιτάσεως  να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ;
Εάν 
το Νοσοκομείο μας έχει την ικανότητα να αναπτύξει ΜΕΘ (κάτι που απαιτεί εξιδεικευμένες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών για την στελέχωση της μονάδας),   αυτό σημαίνει ότι η κατηγοριοποίηση που έκαναν σίγουρα δεν ευσταθεί  και καταλήγει  να είναι  ακραία και υπερβολική.  Τα  δε  διακηρύγματά τους τότε είναι σκόπιμα που διασπείρουν την ανησυχία και  κλονίζουν διαρκώς την εμπιστοσύνη των πολιτών για την οποία φυσικά αδιαφορούν!!
Φοβάμαι ότι έχει χαθεί το μέτρο και η λογική!
Γνωρίζουμε όλοι τα 
διαχρονικά θέματα  που αντιμετωπίζει το υγειονομικό σύστημα της χώρας μας,  αυτά είναι γνωστά και ιδιαίτερα σε συνθήκες  φονικής πανδημίας φυσιολογικά μεγιστοποιούνται!
Κάθε ημέρα παρακολουθούμε εύρωστα δομημένα προηγμένα συστήματα υγείας πλούσιων χωρών 
και αυτά να κλονίζονται!!
Όταν μάλιστα στη χώρα μας 
συνολικά οι ιδιώτες γιατροί έχουν αρνηθεί για δεύτερη φορά να συμβάλλουν  στην αντιμετώπιση του φονικού ιού αναγκάζοντας την πολιτεία να μετέλθει του μέτρου της επίταξης,   όταν στη  πόλη μας ούτε μια εφημερία δεν προθυμοποιήθηκαν κάνουν για να ξεκουράσουν έστω  λίγο τους συναδέλφους τους, τι να πει κανείς!
Περισσεύει το 
θράσος για όλες αυτές οι υποτιμητικές συμπεριφορές  που θίγουν πρωτίστως αυτούς που αγωνίζονται να κρατήσουν όρθιο το σύστημα και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα από   πρωτόγνωρες αντίξοες συνθήκες, σε μια άνιση μάχη πολλές φορές χωρίς την αναγκαία υποστήριξη.
Τώρα η δικαιολογία 
που προβάλλεται ότι αποτελούν τον βασικό πυλώνα – ασπίδα και συγκροτούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας  στη χώρα μας, σε κάποιο βαθμό αυτό συμβαίνει  αλλά με το αζημίωτο φυσικά!!
Όσο 
για την Διοίκηση του Νοσοκομείου και του υπεύθυνου 4ης ΥΠΕ είναι αναγκαίο και επιβάλλεται  άμεσα επιτέλους να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών γιατί  στο τέλος πρέπει να γνωρίζουν ότι θα είναι  αναπόφευκτη η θυματοποίησή τους.
Ένας συμπολίτης
»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πράσινο» φως σε 2.393 φωτιστικά σημεία του δήμου Μύκης

Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης του συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες led, με την εταιρεία “…