Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επετειακή διημερίδα: «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης-ενσωμάτωσης με την Ελλάδα»

Επετειακή διημερίδα: «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης-ενσωμάτωσης με την Ελλάδα»

0

Διοργανώνεται στις 11 και 12 Δεκεμβρίου από την ΠΑΜΘ, με την επιστημονική ευθύνη του ΔΠΘ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θράκη Εκατό Χρόνια Ενσωμάτωσης, 1920-2020», η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει την Επετειακή Διημερίδα με τίτλο: «Η Θράκη στα χρόνια της απελευθέρωσης-ενσωμάτωσης με την Ελλάδα» με την επιστημονική ευθύνη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ειδικότερα:

  • Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17.00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή Ημερίδα Ιστορίας, αφιερωμένη στο γεγονός, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Νομικής ΔΠΘ, κ. Θεοχάρη Δαλακούρα, Πρόεδρο της Επιτροπής Επετειακών Εκδηλώσεων που συνέστησε η ΠΑΜΘ για τα «100 χρόνια απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στην Ελλάδα» και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων. Τις εργασίες της πρώτης ημέρας στις 20:30 θα κλείσει το μουσικό σύνολο Thracian Trio με μουσικές διασκευές του Δημήτρη Σβυντρίδη.
  • Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10.00 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί η Επετειακή Ημερίδα Διαλεκτολογίας με κεντρική ομιλήτρια την ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΔΠΘ, κα Πηνελόπη Βουγιουκλή-Καμπάκη η οποία έχει τη συνολική επιστημονική ευθύνη του διημέρου και με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών.
  • Επιπλέον, κατά το διάστημα 11 έως 19/12/2021 στο φουαγέ του Μεγάρου Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί «Έκθεση Θρακιώτικης Κληρονομιάς» από την προσωπική Συλλογή Γιώργου Αρβανίτη.

Στις εκδηλώσεις συμπράττουν ο Δήμος Κομοτηνής, το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής και οι εξής Πολιτιστικοί φορείς και Σύλλογοι του τόπου μας: Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής, Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Φιλοτέχνες Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Άγιος Βασίλειος», Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», Αδελφότητα Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής, Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών κ.α.

Πληροφορίες

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Απαραίτητη η ύπαρξη και η επίδειξη κατά την είσοδο του πιστοποιητικού νόησης ή εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των ημερίδων, οι οποίες θα διεξαχθούν δια ζώσης, θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλειστά όλα τα σχολεία στον δήμο Τοπείρου σήμερα

Λόγω παγετού Με απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων…