Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Έλαμψε» το μονοπάτι που ανεβαίνει στο Τσαλ από το Γέρακα

«Έλαμψε» το μονοπάτι που ανεβαίνει στο Τσαλ από το Γέρακα

0

Είκοσι εθελοντές συμμετείχαν στην πρωτοβουλία καθαρισμού του μονοπατιού από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης

Καθαρίστηκαν τα πρώτα 2,4 χλμ και το σύνολο της διαδρομής αναμένεται να ολοκληρωθεί με νέα εθελοντική παρέμβαση την επόμενη Κυριακή

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 ο ΕΟΣ Ξάνθης πραγματοποίησε  εξόρμηση για τον καθαρισμό του παλιού μονοπατιού που ανεβαίνει στο Αχλαδόβουνο (Τσαλ) από το Γέρακα μέσα από το ρέμα. Όπως ενημέρωσαν τα μέλη του ΕΟΣ:: «καθαρίστηκαν τα πρώτα -και πιο απαιτητικά- 2,4 χιλιόμετρα και η δουλειά που έγινε με πολύ μεράκι και αρκετή κούραση από τους 20 συμμετέχοντες, είναι υποδειγματική! Μετά την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας κλαδιών και βράχων που το είχαν κλείσει, όταν το κατεβήκαμε έμοιαζε αγνώριστο». Στη συνέχεια, υπογράμμισαν: «ευχαριστούμε Αλέξη, Γιώργο, Χρήστο, Δημοσθένη, Δήμο, Αχιλλέα, Βαγγέλη, Λάζαρε, Χρύσα, Αθηνά, Μπάμπη, Παναγιώτη, Ευγενία, Στάθη, Ιορδάνη, Αργύρη και Νεράντζη (ο παππούς σου,  ο Τηλέμαχος θα σε καμάρωνε σήμερα)! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Αστέριο και τον Νίκο, που εκτός από τον κόπο, πρόσφεραν και τα αλυσοπρίονά τους!»

Καταληκτικά αναφερόμενοι στα άμεσα σχέδιά τους, τόνισαν: «Τα υπόλοιπα 1,4 χιλιόμετρα θα είναι πιο εύκολα και ελπίζουμε να γίνουν την επόμενη Κυριακή (για όσους δεν πάνε στο Γυφτόκαστρο). Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία να έρθουν κι αυτοί που φοβήθηκαν τον καιρό».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τέλος 8 λεπτών από 1η Ιουνίου σε καθορισμένες συσκευασίες πλαστικών

Αφορά πλαστικά μπουκάλια με ετικέτα που περιέχουν πολυβινυλοχλωρίδιο   Κατά οκτώ λεπτ…