Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα self test των γιορτών

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα self test των γιορτών

0

Τα πιστοποιητικά νόσησης θα χορηγούνται αποκλειστικά, μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ

Το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού αποσαφήνισε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, διευκρίνισε ότι όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, για να μην υπάρξει η υποχρέωση του προστίμου, το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ.

Σε σχέση με αυτούς που δεν μπορούν να εμβολιαστούν ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι θα ισχύσει το μοντέλο που εφαρμόστηκε και στους υγειονομικούς. Δηλαδή, θα συσταθούν υγειονομικές επιτροπές που θα κρίνουν εάν κάποιος έχει ζήτημα υγείας στο να μείνει ανεμβολίαστος. Λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει αυτό το μοντέλο θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Ακόμα σημείωσε πως με την τροπολογία που ψηφίστηκε δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε όσους συμπληρώσουν το 60ο έτος ηλικίας τους από την 1η Ιανουαρίου.

Self test για τα Χριστούγεννα

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στη δωρεάν διάθεση ενός self test σε όλους τους πολίτες από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε όσοι βρεθούν θετικοί να τεθούν σε καραντίνα και να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.

«Συστήνεται την περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ ακόμα και στους εμβολιασμένους», τόνισε. Ο έλεγχος, δε, θα ξαναγίνει και μία εβδομάδα μετά τις γιορτές (από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου) με νέο δωρεάν τεστ.

Είσοδος στα θεματικά πάρκα

Επίσης, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής, στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με σελφ τεστ.

Παράλληλα, όπως κατέστησε σαφές ο Θάνος Πλεύρης, τα πιστοποιητικά νόσησης θα χορηγούνται αποκλειστικά, μόνο μετά από θετικό μοριακό τεστ (PCR).

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς ψάρια απέμεινε ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστονίδας

Δεν τα πείραξε ο παγετός γιατί …δραπέτευσαν στην θάλασσα όταν οι πλημμύρες του Δεκεμβρίου …