Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διασκέδαση μόνο έως τα μεσάνυχτα από 3/1

Διασκέδαση μόνο έως τα μεσάνυχτα από 3/1

0

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Δεν «κόβεται» η μουσική σε εστιατόρια και μπαρ

Υποχρεωτική μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας από τους εργαζόμενους στην εστίαση. Με χωρητικότητα 10% και μάξιμουμ τα 1.000 άτομα οι αγώνες στα γήπεδα

 

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις προτάσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπό το βάρος της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη άνοδο, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, χωρίς σημαντική επίπτωση στις νοσηλείες.

Το 75% των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες 18 έως 59 ετών, με κυρίαρχη αναφορά τις ηλικίες 18-30/ Μόλις 6% αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών, όπου σχεδόν το 90% έχει λάβει την αναμνηστική δόση.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς τους ή αυτή να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή. Κυρίως τόνισε, ότι επειδή οι νέοι βγαίνουν και διασκεδάζουν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν επαφή με μεγαλύτερους, αν είναι δυνατό. Ειδικά για ανεμβολίαστους γονείς και παππούδες τόνισε ότι η σύσταση είναι να μην υπάρξει καμία απολύτως επαφή.

Εκτίμησε ακόμη ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δούμε περαιτέρω άνοδο των κρουσμάτων ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πίεση του ΕΣΥ.

 

Τα νέα μέτρα από 3/1

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 3/1 έως 16/1 (με δυνατότητα επέκτασης αν κριθεί απαραίτητο» είναι:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

– Για τη διασκέδαση και εστίαση θα ισχύσει ωράριο έως τα μεσάνυχτα. Η διασκέδαση δε ν θα επιτρέπεται για όρθιους, με έξι άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Στην παρούσα φάση, επιτρέπεται η μουσική, εκτός και εάν δεν τηρούνται τα μέτρα. Ο Υπουργός προειδοποίησε ότι αν διαπιστωθεί ότι τα μέτρα δεν τηρούνται θα κοπεί και η μουσική.

– Στα γήπεδα, επειδή παρατηρήθηκε ότι τα μέτρα δεν τηρούνται, αποφασίστηκε περιορισμός κι έτσι η χωρητικότητα θα είναι 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους, επόμενο βήμα θα είναι να αποφασιστεί η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη

– Για επίσκεψη στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, θα απαιτείται τεστ PCR 48 ωρών. Και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρξει αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.

– Θα ισχύσει τηλεργασία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και θα υπάρξει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…