Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα CNN Business: Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, CEO της χρονιάς

CNN Business: Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, CEO της χρονιάς

0

Νίκησε ακόμα και τον Έλον Μασκ στην ψηφοφορία

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN Business, ο Αλμπέρτ Μπουρλά είναι ο άνθρωπος που, μετά την επέλαση της πανδημίας, βοήθησε να επιστρέψει η ζωή σε κάτι που μοιάζει με κανονικότητα για πολλούς από εμάς κι αυτό, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: ένα από αυτά είναι το εμβόλιο της Pfizer.

Κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το αμερικανικό CNN επέλεξε έναν Έλληνα ως επιχειρηματία της χρονιάς: τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, το όνομα του οποίου φιγουράρει πλέον δίπλα σε αυτά των προηγούμενων νικητών, όπως οι Marc Benioff της Salesforce (CRM), Brian Cornell της Target και Brian Niccol της Chipotle.

Διεκδικητές του τίτλου αυτή τη φορά ήταν οι Lisa Su της AMD, Jim Farley της Ford, Marvin Ellison της Lowe, David Solomon της Goldman Sachs, Sundar Pichai της Alphabet, καθώς και ο επικεφαλής της Tesla της Space X, Elon Musk.

Όμως, όπως σημειώνει το CNN, «ο Μπουρλά ήταν η δική μας επιλογή, για όσα έχει κάνει η Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έγιναν mainstream (το «εμβόλιο» ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Merriam-Webster) και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια», αναφέρει το CNN.

«Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Δεν μπορέσαμε μόνο να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν». Ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα να εγκριθεί το χάπι κατά της Covid στις αρχές του 2022, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προορίζεται να υποκαταστήσει το εμβόλιο.

Επιπλέον ο Μπουρλά ανέφερε ότι κατανοεί την απογοήτευση των γονιών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά δεν μπορούν να προστατεύσουν τα μικρότερα παιδιά τους. «Εργαζόμαστε πολύ εντατικά σε αυτό για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να φέρουμε μια λύση», όπως είπε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…