Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αναστέλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους και στο δήμο Ξάνθης

Αναστέλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους και στο δήμο Ξάνθης

0

Ματαιώνεται και το έθιμο των καλάντων στο Δημαρχείο της Ξάνθης

 

Σε ανακοίνωση για την ματαίωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προχώρησε ο δήμος Ξάνθης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης.

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022. Μεταξύ αυτών που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης είναι και η ματαίωση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε όλους τους Δήμους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε την αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, από σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022.

Το μέτρο περιλαμβάνει και το έθιμο των καλάντων στο Δημαρχείο, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «ο Δήμος Ξάνθης

-Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, που εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρότερο όπλο κατά της πανδημίας

-Καλεί τους δημότες του να παραμείνουν ψύχραιμοι και παράλληλα να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες τηρώντας πιστά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

-Υπενθυμίζει ότι δωρεάν ράπιντ τεστ διενεργούνται και αυτήν την εβδομάδα των Χριστουγέννων (20-24/12/2021), από τις 8:30 έως τις 14:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης και θα συνεχιστούν με τον ίδιο προγραμματισμό και την επόμενη εβδομάδα (27-31/12/2021). Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να φέρουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

-Εντείνει τις προσπάθειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τις συνεπικουρούμενες αρμόδιες αρχές, για τη μέριμνα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της περιοχής μας και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…