Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άκυρα είναι πλέον τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των άνω των 60 που δεν έκαναν την τρίτη δόση

Άκυρα είναι πλέον τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των άνω των 60 που δεν έκαναν την τρίτη δόση

0

Αυτό ισχύει εφόσον έχει παρέλθει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση

Οι 60άρηδες έχουν διορία έως 16/1 για να προχωρήσουν τουλάχιστον στην πρώτη δόση του εμβολίου

 

Από τη Δευτέρα θεωρούνται άκυρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες που είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν λάβει την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αυτό ισχύει εφόσον έχει παρέλθει διάστημα επτά μηνών από τη δεύτερη δόση.

Έτσι, για τους εμβολιασμένους 60άρηδες με δύο δόσεις ισχύουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί για τους ανεμβολιαστούς, δηλαδή απαγόρευση πρόσβασης σε κλειστούς χώρους, όπως εστίασης, ψυχαγωγίας, σε γυμναστήρια ή γήπεδα, καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνω των 60 που δε θα έχουν κάνει καμία δόση έως 16/1 θα πρέπει να αναμένουν μηνιαίως διοικητικό πρόστιμο.

 

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, αναμένεται ότι θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 αναμένεται ότι θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες. Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες ψηφίστηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Στην τροπολογία αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …