Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σαρωτικός ο ΑΟΞ συνέτριψε με 5-0 τα Τρίκαλα

Σαρωτικός ο ΑΟΞ συνέτριψε με 5-0 τα Τρίκαλα

0

Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά την 9η αγωνιστική

Σαρωτικός ήταν ο ΑΟΞ την Κυριακή στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, όπου διασύροντας με 5-0 τα Τρίκαλα έδειξε ποια είναι η κορυφαία ομάδα της κατηγορίας και ότι η πρόκριση στη μεγάλη κατηγορία είναι στα χέρια του.

Παρ’ ότι στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι έμοιαζε ισορροπημένο, ο ΑΟΞ έβαλε τρία γκολ σε έξι λεπτά λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο 37′ ο Τσέλιος έκανε τη σέντρα και ο Πλατέλλας με ωραίο δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Σεντουρίον άνοιξε το σκορ, ξεκλειδώνοντας την αντίπαλη άμυνα για την συνέχεια που ήταν… εντυπωσιακή. Δύο λεπτά μετά η Ξάνθη έφτασε στο 2-0, με τον Πλατέλλα να γίνεται από σκόρερ δημιουργός και να σερβίρει το γκολ στον Ιμπραΐμι, με τον Σκοπιανό να λέει «ευχαριστώ πολύ» και με ωραία κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με το εντυπωσιακό 3-0, με τον Τσέλιο να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής τον Σεντουριόν και τους φιλοξενούμενους να τα έχουν χαμένα.

Στο β΄μέρος έπεσε ο ρυθμός, με τα Τρίκαλα να φτάνουν κοντά στο γκολ στο 60′, αλλά τον Ίτσο να έχει την απάντηση στο κοντινό σουτ του Κουσκουνά. Στην επόμενη φάση ο Ιμπραΐμι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Πολύ θετικός ο σέντερ φορ της Ξάνθης που έκανε… μουδιασμένη εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ με χαμένο πέναλτι και αλλαγή στο ημίχρονο, αλλά επέστρεψε δυναμικά με δύο γκολ κόντρα στα Τρίκαλα.

Το τελικό 5-0 υπέγραψε ο Βιθέντε στο φινάλε, με εξαιρετικό πλασέ στο παραθυράκι του Σεντουριόν, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της μεγαλύτερης φετινής νίκης του ΑΟΞ.

Μετά την ευρεία επικράτηση και το σερί του Νίκου Κεχαγιά από τότε που ανέλαβε μετά την πρεμιέρα, η Ξάνθη θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Βρέσκας (Μηνούδης – Βρούζος) της ΕΠΣ Πιερίας και 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Θεοχάρης (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Ίτσο, Πολίμος (85′ Δεληγιαννίδης), Μπάτζιος, Φαζός, Τζανακάκης, Θυμιάνης (67′ Δόρης), Βιθέντε, Γκινσάρι (77′ Μονρόουζ), Πλατέλλας (85′ Δημητριάδης Τ.), Τσέλιος, Ιμπραΐμι (67′ Διαμαντόπουλος).

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Αμπέντε): Σεντουριάν, Ριζογιάννης, Αουντίνο (46′ Μπαξεβάνος), Κουσκουνάς, Χειρίτραντας, Σανδραβέλης (87′ Μανίσογλου), Ντιαλοσί, Παρέδες (46′ Πέλκας), Ρεκίν (46′ Ευθυμίου), Νιάρος (77′ Κεχαγιάς), Ελευθεριάδης.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας νέα απώλεια βαθμών είχε η Λάρισα που έμεινε στο μηδέν με τον Πιερικό ενώ έστω και δύσκολα κέρδισε η Καρδίτσα τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Ολυμπιακός Βόλου σκόραρε πέντε φορές κόντρα στην Καβάλα ενώ ισόπαλο έληξε το ματς του Θεσπρωτού με τον ΠΑΟΚ Β’

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 9ης αγωνιστικής

Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός Β’ 0-0

Βέροια-Πανσερραϊκός 3-0

Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Λάρισας 1-0

Πιερικός-ΑΕΛ 0-0

Ξάνθη-Τρίκαλα 5-0

Θεσπρωτός-ΠΑΟΚ Β’ 1-1

Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου 0-5

Αλμωπός Αριδαίας-Νίκη Βόλου (ΑΝΒ.)

Ρεπό: Ηρακλής

 

Η βαθμολογία

1. Ξάνθη 22
2. Βέροια 21
3. Αναγέννηση Καρδίτσας 16
4. Ολυμπιακός Β’ 14
5. Θεσπρωτός 13
6. ΑΕΛ 13
7. Νίκη Βόλου 12
8. Αλμωπός Αριδαίας 12
9. Τρίκαλα 10
10. ΠΑΟΚ Β’ 10
11. Πιερικός 9
12. Ηρακλής 9
13. Πανσερραϊκός 9
14. Ολυμπιακός Βόλου 8
15. Απόλλων Πόντου 8
16. Απόλλων Λάρισας 2
17. Καβάλα 0

*Ξάνθη, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ολυμπιακός Β’, Θεσπρωτός, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Απόλλων Πόντου, Απόλλων Λάρισας έχουν 8 ματς, ο Αλμωπός Αριδαίας 7 και η Καβάλα 6.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…