Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 60-80 λεπτά το κόστος μίας μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2

60-80 λεπτά το κόστος μίας μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2

0

Εξαντλούνται γρήγορα από τα φαρμακεία της Ξάνθης λόγω της αύξησης της ζήτησης

Δ. Κάλφα: «Οι μάσκες υψηλής προστασίας εξαντλούνται αμέσως! Αν η τιμή της προμήθειας εξακολουθήσει να είναι χαμηλή, τότε θα παραμείνει προσιτή η τιμή της μάσκας»

 

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με έναρξη εφαρμογής τους από τις 3 Ιανουαρίου, οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα τύπου ΚΝ95, είτε διπλή μάσκα όταν ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ, όταν μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε κάθε περίσταση συνωστισμού.

Επίσης, βάσει των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2 υποχρεούνται να φορούν από τις 3 Ιανουαρίου και οι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Η αύξηση της ζήτησης φέρνει αύξηση και στην… αγωνία των πολιτών, αναφορικά με την επιβάρυνση λόγω κόστους και την πιθανή εκτίναξη της τιμής. Μετά από έρευνα του «Ε» στα φαρμακεία της πόλης διαπιστώθηκε πως το εύρος τιμών στο πλαίσιο των οποίων κυμαίνονται οι τιμές των μασκών υψηλής προστασίας ξεκινά από 60 λεπτά και φτάνει έως τα 80 λεπτά.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ξάνθης, Δέσποινα Κάλφα δήλωσε στο «Ε»: «Αναντίρρητα, η ζήτηση των μασκών υψηλής προστασίας παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση. Εξαντλούνται γρήγορα!».

Καταληκτικά, αναφερόμενη στο ζήτημα της τιμολόγησης τους, επεσήμανε: «Αν η τιμή της προμήθειας εξακολουθήσει να είναι χαμηλή, τότε θα συνεχίσουν να πωλούνται σε προσιτές τιμές, δηλαδή γύρω στα 80 λεπτά ανά τεμάχιο».

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …