Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά 14 επιχειρήσεις της ΑΜΘ στο Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

14 επιχειρήσεις της ΑΜΘ στο Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών

0

Αναμένεται η έκδοση της πρόσκλησης Γεωργικών Συμβουλών ύψους 80 εκατ. ευρώ

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση της πρόσκληση Γεωργικών Συμβουλών, με τη Δημοσιοποίηση του Μητρώου Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.), από τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα. Η πρόσκληση αναμένεται να εκδοθεί εντός του Ιανουαρίου.

Παράλληλα με τη Δημοσιοποίηση του Μητρώου Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του Συστήματος AKIS το οποίο προβλέπεται ως προαπαιτούμενο από τη νέα ΚΑΠ. Το σύστημα AKIS συνδέει την έρευνα, την καινοτομία, την κατάρτιση και εκπαίδευση και το σύστημα Γεωργικών Συμβουλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ- Δήμητρα:

Α. Συνολικά 98 νομικά πρόσωπα και 14 ατομικές επιχειρήσεις πιστοποιήθηκαν και εγγράφονται στο Μητρώο Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του 2ου κύκλου αιτήσεων των ενδιαφερομένων που υποβλήθηκαν έως 10.11.2021, στο πλαίσιο της αριθ. 17193/30.03.2021 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εν λόγω Φ.Π.Γ.Σ. πληρούσαν κατά το χρόνο υποβολής των αιτήσεων τις απαιτήσεις της αριθ. 163/13692/01.02.2018 (267 B’) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η πιστοποίηση είναι αορίστου διάρκειας τηρουμένων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την προαναφερόμενη  απόφαση.

Στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ www.elgo.gr είναι αναρτημένος ο οριστικός Πίνακας που περιλαμβάνει στοιχεία του Μητρώου για τις 112 πιστοποιημένες επιχειρήσεις. Στην ΑΜΘ συμπεριλαμβάνονται 12 εκ των 112 πιστοποιημένων επιχειρήσεων, ενώ η μεγαλύτερη πλειονότητα εντοπίζεται στην Κεντρική Μακεδονία (23).

Από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος www.agroadvisors.elgo.gr  προκύπτει ότι 466 πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Γεωργικοί Σύμβουλοι, διαφόρων ειδικοτήτων, η πλειονότητα των οποίων είναι Γεωπόνοι ΠΕ και Τεχνολόγοι Γεωπονίας, απασχολούνται με πλήρη απασχόληση ή συμμετέχουν στους 112 Φ.Π.Γ.Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέο ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το σχολικό έτος 2024/25

Αναλυτικά η υπουργική απόφαση Αλλάζει το ωράριο στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το νέο έ…