Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τιμή, αναγνώριση και ευχές δέχθηκε στην Ξάνθη ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Τόκιο, Νάσος Γκαβέλας

Τιμή, αναγνώριση και ευχές δέχθηκε στην Ξάνθη ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Τόκιο, Νάσος Γκαβέλας

0

Ο Νάσος και ο συναθλητής του Σωτήρης επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και έπειτα το γήπεδο της Ασπίδας την Παρασκευή 29/10

Μ. Τσέπελης: «Πρότυπο ο Νάσος και όλοι αυτοί που διαθέτουν δύναμη ψυχής»

 

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο χρυσός ολυμπιονίκης του Τόκιο 2021 στα 100μ.,Αθανάσιος Γκαβέλας την Παρασκευή 29/10. Ο διακριθείς αθλητής σημείωσε νέο παραολυμπιακό και παγκόσμιο ρεκόρ 10,82’’ κατηγορίας Τ11.Ο αθλητής και οδηγός του, Σωτήρης Γκαραγκάνης βρέθηκαν στην Ξάνθη έχοντας στον πλευρό τους τον Ξανθιώτη πρωταθλητή και κάτοχο του πανελλήνιου ρεκόρ στα 100μ.,Χρυσό Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή και 9ο Ολυμπιονίκη στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Σίδνεϋ, Άγγελο Παυλακάκη.

Αφετηρία της επίσκεψης του ολυμπιονίκη ήταν το Δημαρχείο, όπου μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποίησε γόνιμο διάλογο με τον Δήμαρχο, Μανώλη Τσέπελη. Επίσης, από τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείψει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, Μπεκήρ Ογλού Σουά, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία βράβευσης των δύο αθλητών που ακολούθησε. Στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Νάσος και οι συνοδοί του φιλοξενήθηκαν από το Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης, την Ασπίδα. Εκεί γνώρισε τα παιδιά του Αθλητικού-Πολιτιστικού Ομίλου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού, Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Ξάνθης, τους μίλησε για την αξία του αθλητισμού και έπειτα τους υπέγραψε αυτόγραφα. Οι μικροί αθλητές, κορίτσια και αγόρια, έστεκαν τριγύρω του γεμάτοι ενθουσιασμό που έχουν πλάι τους έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Νάσος μεταλαμπάδευσε στα παιδιά μία νέα στάση ζωής με τον ίδιο ως παράδειγμα, αφού η ειδική κατηγορία στην οποία ανήκει ως ΑμεΑ δεν τον εμπόδισε να φτάσει στην κορυφή, δεν τον απομάκρυνε από τον αθλητισμό. Απεναντίας, η απόδειξη του αντιθέτου τον έκανε να παλέψει ακόμα περισσότερο και να αποδείξει έμπρακτα πως στον αθλητισμό υπερισχύει  η δύναμη ψυχής!

Μ.Τσέπελης: «Παράδειγμα προς μίμηση για όλους είναι τα παιδιά με δύναμη ψυχής που έχουν να προσφέρουν πολλά στον αθλητισμό»

Σε πρώτη φάση, ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά υπογραμμίζοντας συνάμα την αξία τέτοιων διακρίσεων για μία τοπική κοινωνία όπως αυτή της Ξάνθης. Έπειτα, απηύθυνε ένα ανοιχτό προσκλητήριο στον Νάσο για να επισκεφθεί την πόλη όποτε επιθυμεί.

Σημείωσε:«Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ! Μας τιμά να έχουμε τέτοιες διακρίσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο. Αναντίρρητα, αποτελούν πρότυπο για εμάς τέτοια παιδιά, τα οποία φέρουν δύναμη ψυχής προβάλλοντας με το παράδειγμά τους τον αθλητισμό στην πατρίδα και σε κάθε γωνιά του τόπου. Με λίγα λόγια, σφυρηλατούν πρότυπο ψυχής και σώματος σε παγκόσμια κλίμακα. Η πόλη μας Νάσο είναι ανοιχτή για εσένα! Ευχαριστώ τον Αθλητικό Σύλλογο που αφιλοκερδώς φέρνει νέες αποδράσεις. Όσο είμαι εγώ δήμαρχος δεν είστε μόνοι, έχετε έναν δήμο δίπλα σας να σας συντροφεύει είτε οικονομικά, είτε με υποδομές. Έχουμε έναν πλούτο που δεν αγοράζεται, ούτε πουλιέται. Είμαστε η πρώτη πόλη εθελοντών σ’ όλη την Ελλάδα. Επιδεικνύουμε συνέπεια στην κοινωνία και στο μέλλον. Σ’ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου!».

Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής, Άγγελος Παυλακάκης παίρνοντας δεύτερος τον λόγο μετέφερε τις ευχαριστίες από το μέρος των παιδιών.Δήλωσε: «Ο δήμος τους έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρουν την πολύ καλή εικόνα, αυτή που είδαν τα παιδιά στην τηλεόραση όσον αφορά τις ειδικές κατηγορίες της Ξάνθης που αποτελούν το 11% του συνολικού πληθυσμού της πόλης». Επιπροσθέτως, μετέδωσε ένα μήνυμα βαρυσήμαντης σπουδαιότητας μέσω του Νάσου και το Σωτήρη: «Η σύμπραξη ενός ΑμεΑ και ενός αρτιμελούς φέρνουν σπουδαία αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, μία ολυμπιακή νίκη. Είναι μεγάλη μας χαρά που ο δήμος είναι αρωγός στις δράσεις ενός Ιστορικού Σωματείου, Α.Π.Ο.Φ.Κ.Α. Οφείλουμε να μεταδώσουμε αυτό το φως που είδαμε στους Ολυμπιακούς σ’ όλη την Ελλάδα».

Όραμα ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ μέσα από τη ματιά του δήμου μας

Ο κ.Τσέπελης τόνισε πως ο αθλητισμός είναι προτεραιότητα για τον δήμο. Χαρακτηριστικά, είπε: «Για εμάς υπάρχουν μόνο άνθρωποι, όχι ποσοστά. Το νέο κολυμβητήριο θα χαρίζει πρόσβαση και στα ΑμεΑ. Θέλουμε να ‘’παντρέψουμε’’ την κολύμβηση με τη γυμναστική. Πρέπει ενωμένα τα παιδιά να κάνουν το αυτονόητο. Δε θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Είμαστε ενωμένη κοινωνία. Θα παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να μην αδικήσουμε καμία κοινωνική ομάδα. Τόσο εμείς, όσο και το επιχειρηματικό μας κομμάτι έχει να δείξει πολλά με αγάπη και σεβασμό στην κοινωνία. Ο δήμος θα είναι δίπλα σ’ όλους, κανείς δεν θα μείνει μόνος. Τα παιδιά αυτά ‘’κοσμούν’’ τον τόπο. Ο δήμος είστε εσείς! Είμαστε ‘’άνθρωποι’’. Ο Θανάσης είναι πρότυπο, όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί αυτό το ‘’κάτι’’ να πηγάζει μέσα από την ψυχή μας».

Νάσος Γκαβέλας: «Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά»

Καταληκτικά, ο Νάσος αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία, ευχήθηκε: «Μακάρι όλα όσα συζητήθηκαν να γίνουν πράξη. Όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι αποβλέποντας στο κοινό καλό για χάρη μίας μικρής κοινωνίας. Ευχαριστούμε και πάλι για όλα. Εύχομαι κάποια στιγμή να έρθουμε ξανά, αλλά μονάχα για ξεκούραση. Ας αποπνέει όλους μας το πνεύμα της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …