Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το «Σικελικό Ειδύλλιο» της Σώτης Τριανταφύλλου στην Ξάνθη

Το «Σικελικό Ειδύλλιο» της Σώτης Τριανταφύλλου στην Ξάνθη

0

Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνει διαδικτυακά την Τετάρτη το ΙΘΤΠ. Θα μιλήσει η ιστορικός/συγγραφέας Λευκή Σαραντινού

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος, παρουσιάζουν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00 και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM την συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου και το βιβλίο της «Σικελικό Ειδύλλιο».

Νατουραλισμός, ρεαλισμός και διάθεση εξομολόγησης μιας ταλαιπωρημένης γυναίκας και ενός αστυνομικού, φανατικού καταδιώκτη της σικελικής μαφίας, χαρακτηρίζει το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου Σικελικό Ειδύλλιο.Η συγγραφέας δεν χρειάζεται, φυσικά, συστάσεις, ούτε και η ιδιαίτερη, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις γραφή της, αλλά ούτε και ο τρόπος με τον οποίο μπλέκει αριστοτεχνικά, για άλλη μία φορά, την Ιστορία με τη Λογοτεχνία.Το τελευταίο της βιβλίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορικό μυθιστόρημα, απεναντίας μάλιστα. Όμως, μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις των δύο πρωταγωνιστών διαφαίνεται ολοκάθαρα η μεταπολεμική Ιστορία της Σικελίας και, σε κάποιον βαθμό, και ολόκληρου του ιταλικού έθνους.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ιστορικός/συγγραφέας, Λευκή Σαραντινού.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο fthrace@otenet.gr, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την γραμματεία του Ιδρύματος στο 25410-29282 (09:30-13:30).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η άφιξη κι εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης»

Περιοδική έκθεση στη ΦΕΞ για όλο το 2022 Η ΦΕΞ διοργανώνει περιοδική έκθεση για όλο το 202…