Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μεταθέτει την ευθύνη

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μεταθέτει την ευθύνη

0

Απαντά η τοπική οργάνωση στην ανακοίνωση της Έλενας Ροφαέλα για την απειλητική κατάσταση που βιώνει το Νοσοκομείο

 

Με κατηγορίες για μετάθεση της ευθύνης και απαξίωση του Συστήματος Υγείας στην Ξάνθη απαντά στην ανακοίνωση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Έλενας Ροφαέλα η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τοποθέτηση της τοπικής οργάνωσης περιλαμβάνονται αιχμές για τις ελλείψεις και την απροθυμία διεκδικήσεων για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, υπάρχει διάχυτο κλίμα ειρωνείας, ωστόσο δεν έχει αφιερωθεί ούτε μία σειρά στο ζητούμενο της ενίσχυσης των εμβολιασμών για την οχύρωση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην περιοχή μας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, επιχειρεί να τεκμηριώσει η «διοικητής» (έτσι υπογράφει) του Νοσοκομείου Ξάνθης, που εδώ και καιρό τηρεί σιγήν ιχθύος για την κατάσταση που επικρατεί στην δομή. Παραθέτει  νούμερα, που αποτυπώνουν τον εφιάλτη που βιώνει η περιοχή. Ωστόσο σε αυτά τα νούμερα, ξεχνά να παραθέσει και εκείνα που αφορούν στη στελέχωση του νοσοκομειακού ιδρύματος, με προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τυχαίο άραγε;  Ή κάτι περιττό, όπως μάλλον η ίδια το αντιλαμβάνεται, αφού λίγο παρακάτω μας πληροφορεί, πως  «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι με τη παρατηρούμενη γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων, ακόμη και ένα παρόμοιο Νοσοκομείο να κατασκευάζαμε δίπλα μας με πληρότητα προσωπικού πάλι δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε».

Οπότε, το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα. Δεν υπάρχει λόγος για προσλήψεις, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα η ίδια αναφέρει αφού, έτσι κι αλλιώς, δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε! Οπότε κόψτε το λαιμό σας.

Όσο για την ετοιμότητα του κράτους, αυτή επαφίεται μόνο στην καλή θέληση των ιδιωτών αφού, σύμφωνα πάντα με την ίδια, το Νοσοκομείο εξοπλίστηκε για την πανδημία, μέσα από μεγάλες δωρεές. Και εδώ το κράτος ανύπαρκτο!

Να έρθουμε όμως και στην πρωτοφανή στήριξη της απόφασης της κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων και για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων.

Η «διοικητής» του Νοσοκομείου Ξάνθης επικροτεί την πρωτοφανή πολιτική απόφαση αφού, σύμφωνα με την ίδια, θα στηρίξει ένα ήδη εξουθενωμένο προσωπικό. Μόνο που δεν μας διευκρινίζει, τι θα γίνει με τους πολίτες που εξυπηρετούσαν τα περιφερειακά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας. Ίσως γιατί η απάντηση στο ερώτημα θα πρέπει να αιωρείται. Κι αυτό γιατί η ίδια γνωρίζει καλά, ως επικεφαλής του φορέα Υγείας, πως είτε θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιώτες είτε θα προσφύγουν στο Νοσοκομείο, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το σύστημα και κυρίως ένα προσωπικό, που ήδη βρίσκεται σε burn out. Ξεχνώντας επιπλέον και τη βασική παράμετρο για ένα ισχυρό σύστημα υγείας, που είναι η εστίαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και η ενίσχυση της δευτεροβάθμιας. Αυτό όμως μάλλον επιμελώς το ξεχνά, καθώς ο Πρωθυπουργός της δεν άφησε καμία αμφιβολία για την παράδοση της Υγείας, σε Ιδιώτες.

Αντί λοιπόν να χειροκροτεί η κ. Ροφαέλα και να μεταθέτει την όποια ευθύνη στους πολίτες, θα έπρεπε να προβληματίζεται, που η Ξάνθη, η οποία φλέγεται από τον Covid-19, έμεινε χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και χωρίς δευτεροβάθμια, χάρη στην «επιτυχημένη» διοίκησή της. Την καταλαβαίνουμε ωστόσο. Οι θέσεις δεν διατηρούνται με ρήξεις, αλλά με χειροκροτήματα. ΑΡΙΣΤΗ ΓΑΡ!

Όσο για την «επαναστατική γυμναστική» που ανέφερε, απαξιώνοντας τους ανθρώπους που σήμερα διαμαρτυρήθηκαν  μέσα στο Νοσοκομείο «της», θα δούμε σε λίγο καιρό, ποιος θα «τρέχει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό η μελέτη αναπαλαίωσης της Δημοτικής Αγοράς

Η σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να δημοσιευθεί το πρ…