Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνοριακοί σταθμοί: Και οι εμβολιασμένοι με αρνητικό PCR πάνε πλέον στη Βουλγαρία

Συνοριακοί σταθμοί: Και οι εμβολιασμένοι με αρνητικό PCR πάνε πλέον στη Βουλγαρία

0

Νέα αιφνιδιαστική απόφαση των βουλγαρικών αρχών που ισχύει από σήμερα, καθώς η Ελλάδα θεωρείται «κόκκινη» λόγω των κρουσμάτων

Οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν και σε καραντίνα δέκα ημερών. Δεν υπάρχει προς το παρόν αλλαγή στο πλαίσιο που αφορά στην είσοδο από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα

 

Σε αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν την μετακίνηση προς Βουλγαρία από την Ελλάδα προχώρησαν οι βουλγαρικές αρχές, θέτοντας την χώρα μας σε «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από το Υπουργείο Υγείας της γείτονος την Παρασκευή και τέθηκε από σήμερα σε εφαρμογή, ακόμη και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για να εισέλθουν στην χώρα. Όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα με επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, αλλά θα τίθενται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού (“καραντίνα”) για δέκα ημέρες. Με αρνητικό PCR εισέρχονται στη χώρα και τα παιδιά άνω των 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέτρο εξαιρούνται επαγγελματίες οδηγοί και κάποιες ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών που δε διαμένουν στη χώρα αφού εισέλθουν για μεγάλο διάστημα.

Η αυστηροποίηση των μέτρων, που αποφασίστηκε, ενώ η Βουλγαρία είναι αντιμέτωπη με επιβαρυμένη επιδημιολογία και χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού, αναμένεται να επηρεάσει αρκετούς κατοίκους των συνοριακών περιοχών, που επισκέπτονταν τακτικά τις νότιες περιοχές της Βουλγαρίας, ενώ αναπόφευκτα θα αποθαρρύνει και όσους προετοιμάζονταν για χριστουγεννιάτικες διακοπές στα χειμερινά θέρετρα της Βουλγαρίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…