Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ξάνθη η Ρένα Δούρου, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι» στο διχασμό

Στην Ξάνθη η Ρένα Δούρου, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι» στο διχασμό

0

Ευρεία περιοδεία το Σάββατο με επισκέψεις στο Πόρτο Λάγος, το δήμαρχο, τον Μητροπολίτη, τη Σταυρούπολη, το Σέλερο και τον ιατρικό σύλλογο

Ανέδειξε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση της συζήτησης και αναδιαμόρφωσης προγραμματικών θέσεων σε μη εκλογικό χρόνο

Περιοδεία στην Ξάνθη, μετά τη Δράμα, πραγματοποίησε η πρ. περιφερειάρχης Αττικής και τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, πραγματοποιώντας σειρά επαφών και επισκέψεων. Το Σάββατο το πρωί η κ. Δούρου συνοδευόμενη από τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τον συντονιστή της τοπικής οργάνωσης Γιώργο Χατζηθεοδώρου, αφού βρέθηκε στη λαϊκή αγορά του Πόρτο Λάγος, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ξάνθης και στη συνέχεια τον Μητροπολίτη, συνομίλησε με το Σάββα Μελισσόπουλο, το Γιάννη Παπαχρόνη, τον Γιάννη Μπούτο, παρουσία της Αριάνας Παπαϊωάννου και του Νίκου Ανταμπούφη, βρέθηκε στη Σταυρούπολη όπου είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Ελευθεριάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αν. Συμεωνίδη, τοπικούς συμβούλους καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου, Δ. Σερεφιά, το απόγευμα συζήτησε με τον ιατρικό σύλλογο, και έκλεισε την περιοδεία της με επίσκεψη στο Σέλερο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της μειονότητας.

Ρ. Δούρου: Η κυβέρνηση επενδύσει στον διχασμό

Η κ. Δούρου πρόταξε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κρίσιμων συγκυριών λόγω της πανδημίας και τόνισε: «απέναντι σε μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, που επενδύει μόνο στον διχασμό και  εγκαταλείπει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Ξάνθη, με αποκλειστική πυξίδα την εξυπηρέτηση ημετέρων, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ επιλέγει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες και τη στήριξη της κοινωνίας». Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ η κ. Δούρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η επαφή με τους πολίτες μαρτυρά ότι πλέον η ανησυχία και ο θυμός των πολιτών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, δεν μπορούν να κουκουλωθούν από τα συστημικά ΜΜΕ». Μάλιστα, επανέλαβε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποδοχή προτάσεων και μέτρων από επιστήμονες κοινής αποδοχής και κατήγειλε τη στάση της κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα στις εκκλησίες, σχολιάζοντας ότι «δε μας εκπλήσσει που ασχολούνται με το αν ανάβει κερί ο Τσίπρας».

Η κ. Δούρου επέμεινε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε μη εκλογικό χρόνο συζητά προγραμματικές θέσεις, ώστε αυτές να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και ελέγχου με αυτούς για τους οποίους συντάχθηκαν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τεκμηριωμένες προγραμματικές θέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και δεν περιμένει την προκήρυξη των εκλογών για να δημοσιοποιήσει 10 σελίδες ή 10 προεκλογικά σημεία», σημείωσε η ίδια, τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της στρατηγικής στόχευσης.

Κρίσιμη η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής περιοχής

Κατά την επίσκεψή της στη Σταυρούπολη, η κ. Δούρου σημείωσε: «Η Σταυρούπολη είναι άλλη μία περιοχή χαμένων ευκαιριών, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την απαξίωση και την αδιαφορία της κυβέρνησης, χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό όπως και για την Ξάνθη και για τη Δράμα, παρά μόνο για τα συμφέροντα ημετέρων» και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, αλλά για την άνθιση των ιδιωτικών συμφερόντων, εκείνων που την στήριξαν. Δεν έχει πρόγραμμα για τους νέους της Σταυρούπολης αλλά για τους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Εμείς βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δούμε μαζί πώς θα αλλάξουμε τα πράγματα και πώς θα καταφέρουμε να αναδείξουμε όλα τα κρίσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του πλούσιου τόπου και τον μεγαλύτερο πλούτο του, που είναι οι άνθρωποι του».

  • Η Ρένα Δούρου σήμερα στην Ξάνθη

    Εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στο «Π»  Την Δευτέρα στις 19:30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…