Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πρόσωπο με πρόσωπο» με μεγάλες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του εξωτερικού ήρθαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

«Πρόσωπο με πρόσωπο» με μεγάλες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του εξωτερικού ήρθαν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

0

Επισκέφθηκαν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κήπια Καβάλας, όπου ο καλλιτέχνης Θ. Κοκκινίδης τους ξενάγησε στις δημιουργίες του

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β’2 και Β’3 του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης επισκέφτηκαν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

Ο δημιουργός των κέρινων ομοιωμάτων, κ. Θ. Κοκκινίδης ξενάγησε του μαθητές στο χώρο του μουσείου και τους έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του Εξωτερικού όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, την Μαρία Κάλλας, τον Ωνάση, τον Michael Jackson, την Madonna και άλλες μεγάλες προσωπικότητες. Τα κέρινα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γεώργιου Καραϊσκάκη και της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας είναι οι πιο πρόσφατες δημιουργίες του Μουσείου, το οποίο τιμά με αυτόν τον τρόπο τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Τέλος,οι μαθητές βγήκαν φωτογραφίες με τις αγαπημένες τους προσωπικότητες-κέρινα ομοιώματα και έφυγαν από το μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Όλγα Χαιροπούλου, Άννα Καλλίδου και Ιωάννα Γιάκατη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…