Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Προσεχώς το πρόγραμμα δεξιοτήτων social media campaign

Προσεχώς το πρόγραμμα δεξιοτήτων social media campaign

0

Από το DCN Global σε συνεργασία με το Xanthi TechLab και το Sparti TechLab

 

Το DCN Global, (Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Επικοινωνίας) σε συνεργασία με το Xanthi TechLab και το Sparti TechLab διοργανώνουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων για social media campaign. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα εκπαιδευθούν στο πως να δημιουργούν επιτυχημένες μηνύματα και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δύο ομάδες συνολικά 20 ατόμων θα συμμετάσχουν σε 4 συναντήσεις και δύο τελικά hackathons με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων ιδεών για την καταπολέμηση των κακόβουλων πληροφοριών και του ψευδούς περιεχομένου. Κάθε ομάδα θα εργαστεί μαζί με μέντορες για να σχεδιάσει καινοτόμες εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την αντιμετώπιση ψευδών ειδήσεων και παραπλητικών πληροφοριών. Οι εκστρατείες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν ως στόχο να εμπλέξουν νεότερα ακροατήρια, ενώ θα τους μάθουν να παράγουν μηνύματα, hashtags, οπτικό υλικό (βίντεο), γραφήματα κ.λπ.) για μια καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Συμμετέχοντες:

Νέοι 14-30 ετών και 40 +

Μετά το τέλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί 2 ήμερο hackathon υβριδικά, είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom ή ως μικτή συνάντηση σύμφωνα με τα μέτρα που προβλέπονται για τον  Covid 19. Τα 2 καλύτερα σχέδια θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στη 6η Διεθνή Θερινή Ακαδημία «Thessaloniki International Media Summer Academy” 2022.

Το περιεχόμενο του  καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος “Heal It” παρέχεται με τη συμβολή του DCN Global, του Xanthi TechLab και του Sparti TechLab,  ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Προσέγγιση στο Ποιητικό Έργο της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ 1939-2020» με την υπογραφή του Θ. Μουσόπουλου

Ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης γράφει λίγα λόγια για το έργο Γράφει ο Μιχάλης Σπανίδης για το …