Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πεζοπορία στον Καταρράκτη Λειβαδίτη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Πεζοπορία στον Καταρράκτη Λειβαδίτη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου

0

Διοργανώνει ο Δρομέας Θράκης με μήνυμα «H Ζωή Να Κόβει Την Ανάσα»

Ο Δρομέας Θράκης στηρίζοντας τις δράσεις του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα Fair Life Lcc στην Ελλάδα, αφιερώνει την πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη που διοργανώνει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου σε όσους ανθρώπους νοσούν και ανεβαίνουν το «δικό» τους «βουνό» αλλά και σε όσους έχουν ανάγκη από μηνύματα ελπίδας και αγάπης.

Η πορεία προς τον καταρράκτη του Λειβαδίτη είναι ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της περιοχής και το δεύτερο πιο περπατημένο, μετά από κείνο των Στενών του Νέστου και ανήκει στο “Μονοπάτι Πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης που έγινε με την επίβλεψη της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους, και οικογένειες με παιδιά (άνω των 12 ετών) με καλή φυσική κατάσταση. Κατά την πεζοπορία θα διασχίσουμε ένα δάσος από οξιές, σφεντάμια, φράξους και φλαμουριές, τα χρώματα των οποίων είναι ονειρικά κατά την φθινοπωρινή περίοδο.

Οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν πάνω από ποταμάκια και να ξεκουραστούν στα καλό συντηρημένα ξύλινα παγκάκια που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής. Στο τέλος του μονοπατιού θα τους περιμένει ένα μικρό θαύμα της φύσης. Ο καταρράκτης του Λειβαδίτη ή γνωστό και ως καταρράκτη Τραχωνίου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων από άποψη ποσότητας όγκου νερού το οποίο πέφτει από ύψος σχεδόν 60 μέτρων και τον χειμώνα τα νερά του παγώνουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακότατο αποτέλεσμα που στην κυριολεξία σου κόβει την ανάσα.

Περισσότερα για τις δράσεις του φορέα Fair Life Lcc αλλά και για το πως μπορείτε να βοηθήσετε, διαβάστε εδώ https://fairlifelcc.com/donations/dilosi-symmetoxis-asklipieia-endrasi/

Δηλώνοντας συμμέτοχή για την πεζοπορία στον καταρράκτη του Λειβαδίτη, θα λάβετε την ημέρα της πεζοπορίας και το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLifeLcc (μην ξεχάσετε να δηλώσετε το νούμερο σας σε αθλητικό t-shirt) (στην συνδρομή της δράσης περιλαμβάνεται και η αγορά του t-shirt).

Η μετάβαση στο σημείο εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμενο λεωφορείο ή με ΙΧ.

Σημείο συνάντησης και έναρξης πεζοπορίας στο χωριό Λειβαδίτης στις 10.30 π.μ.

Αρχηγός αποστολής: Κική Τσακαλδήμη-τηλ. 697 463 2222. Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Εγγραφές γίνονται στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVgPH74FQJgp_tu3vFSW7Lqp261-qfcNeg3hoH5NZF6Lej5g/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…