Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ορκίστηκαν 305 Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι 231 σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο

Ορκίστηκαν 305 Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι 231 σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο

0

Οι τελετές ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου, η τελετή ορκωμοσίας 305 Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2021-2024.

Συγκεκριμένα στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο (109) Δόκιμοι Αστυφύλακες, στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου (122) και στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου (74).

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Δήμου.

Παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία, καθώς και ο Αναπληρωτής Μητροπολίτης  Αρμενίων, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, ο Διοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ), ο Διοικητής 29ης (ΤΘΤ), εκπρόσωπος της 2ης ΜΣΕΠ, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφαλείας Ροδόπης και η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης.

Αντίστοιχες τελετές πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, και στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Από τους Διοικητές αναγνώσθηκαν οι Ημερήσιες Διαταγές , με τις οποίες, μεταξύ άλλων, συνεχάρησαν τους Δόκιμους Αστυφύλακες για την επιτυχία τους και την επιλογή τους.

Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η Σχολή  ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα  αυτής.

«Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων Αστυφυλάκων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο να καταστούν ικανοί αστυνομικοί και να προσφέρουν τα μέγιστα στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…