Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οριακή μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Ξάνθης

Οριακή μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της Ξάνθης

0

Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν υψηλά, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων  για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου,  του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,  της Αλεξανδρούπολης,  των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Την εβδομάδα 22 έως 28 Νοεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 15 έως 21  Νοεμβρίου 2021,  στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των  τεσσάρων  από τις δεκατρείς  περιοχές (04/13) που  ελέγχθηκαν από  το  Εθνικό  Δίκτυο  Επιδημιολογίας  Λυμάτων  (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ,

σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρεις    από τις δεκατρείς (03/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και μείωση  του ιικού  φορτίου  παρατηρήθηκε σε έξι  (06/13) περιοχές  του ΕΔΕΛ. Καθαρή αύξηση  του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε  στα Ιωάννινα (+40%),  στον Άγιο Νικόλαο  (+65%)  και στην Πάτρα (+80%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη  Θεσσαλονίκη (+19%).  Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (-7%), στην Περιφέρεια Αττικής (+4%) και στην Αλεξανδρούπολη (+10%). Μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο

των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο (-31%), στα Χανιά (-38%), στο Ρέθυμνο (-35%) και στην Κέρκυρα (-59%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-11%) και στο Ηράκλειο (-20%).

Ειδικότερα:

Ξάνθη: Την  τελευταία εβδομάδα,  22-28/11/21,  στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-11%)  σε  σχέση  με  την εβδομάδα  15-21/11/21.  Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν υψηλά.

Αλεξανδρούπολη:  Την  τελευταία  εβδομάδα,  22-28/11/21,  στην Αλεξανδρούπολη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων  παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+10%)  σε  σχέση  με  την εβδομάδα  15-21/11/21.  Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

161 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

18.834 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Τα 948 στην ΠΑΜΘ. 101 νέοι θάνατοι, 672 οι ασθενείς στις ΜΕΘ &nb…