Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Καμία δυνατότητα εισόδου σε κλειστούς χώρους

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους: Καμία δυνατότητα εισόδου σε κλειστούς χώρους

0

7μηνη η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60,ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα, που σαρώνει ακόμη και χώρες με υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε νέα έκκληση για εμβολιασμό στους πολίτες με το διάγγελμά του το απόγευμα της Πέμπτης.

«Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, κομματικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ καθαρό μυαλό και ενότητα. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία, αλλά συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε. Κυβέρνηση και κοινωνία, όμως, υπογράψαμε μαζί ένα συμβόλαιο τιμής: να μην ξανακλείσουμε, με ασπίδα το εμβόλιο. Και πρέπει να τηρήσουμε τους όρους αυτής της συμφωνίας», ανέφερε ο ίδιος.

Τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι:

-Από Δευτέρα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες (σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια) ούτε με την επίδειξη τεστ. Με αρνητικό εργαστηριακό τεστ θα γίνεται η είσοδος στις εκκλησίες.

– Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

-Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο.

-Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν

-Ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με την αξιοποίηση ιδιωτικών ΜΕΘ.

«Όπως έχω πει, περισσότερο από μία λάθος άποψη με πληγώνει μία λάθος απώλεια. Γι’ αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της Εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας.

Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.

Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης. Και αν όλοι τηρήσουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τότε ίσως εξαφανιστεί. Με τη στάση του καθένα μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις συναναστροφές μας, με το να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες της υγείας μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…