Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιο, μεικτούς χώρους, κομμωτήρια

Μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, δημόσιο, μεικτούς χώρους, κομμωτήρια

0

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

 

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για ακόμη μια φορά στο «στόχαστρο» μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι, αφού παραμένει σταθερή η πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει ούτε γενικό, αλλά ούτε και τοπικά lockdown, όμως την ίδια στιγμή η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη καλύπτει τις προσπάθειες περιορισμού της διασποράς.

«Δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που ζήσαμε πριν την ύπαρξη του εμβολίου» επανέλαβε ο κ. Πλεύρης και τόνισε: «Θα επεκτείνουμε την καμπάνια για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις από τα ΜΜΕ, αλλά και με σποτ που θα υπάρξουν και θα αναφέρονται σε επιστημονικά στοιχεία».

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί, υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε τον εμβολιασμό βασικό όπλο, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, πρόσθεσε ο ίδιος. Από την Παρασκευή, σημείωσε, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι:

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή μοριακά τεστ την εβδομάδα:

– για να μπορούν να πάνε στην εργασία τους, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (συμπεριλαμβάνονται και οι κληρικοί)

– για να μπορούν να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια.

Αντιθέτως, θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, αλλά και στις εκκλησίες, για την εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ, ενώ θα ισχύει δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προκρίνεται ο «ΑΚΤΩΡ» και για το β΄ τμήμα του κάθετου άξονα Ξάνθης

Η επιτροπή απέρριψε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις της εταιρείας ΟΔΟΣ ΑΕ που μειοδότησε με έ…