Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μητσοτάκης – Έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Μητσοτάκης – Έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

0

Θα δοθεί μέσα στο Δεκέμβριο

Έκτακτο βοήθημα σε χιλιάδες υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και σε άτομα με αναπηρία, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα δοθεί έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ καθώς επίσης και πρόσθετη ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 άτομα με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σε 100.000 υγειονομικούς θα δοθεί έκτακτη καταβολή μισού μισθού διευκρινίζοντας ότι ένα μέσο ποσό 900 ευρώ θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Πρόσθεσε πως  χιλιάδες συνταξιούχοι  της χώρας θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ με προσαυξήσεις 50 ευρώ για κάθε ένα μέλος της οικογένειας.

Το ίδιο επίδομα, τόνισε, θα δοθεί σε 173.οοο συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρώτησε: «Απαντήστε κ. Τσίπρα δέχεστε ή όχι τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία; Απαντήστε κ. Τσίπρα για να σας ακούσει ο ελληνικός λαός».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …