Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μεγάλη επιτυχία της καλλιτέχνιδος Μελίνας Μποτέλλη

Μεγάλη επιτυχία της καλλιτέχνιδος Μελίνας Μποτέλλη

0

Συγκλόνισε τους θεατές με την ερμηνεία της

Λιτή, μοναδική παράσταση στον Θεατρικό-Μουσικό Μονόλογο «Δύο Γυμνά Άσπρα Χέρια» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τοξοτών και ο δήμος Τοπείρου

Το περασμένο Σαββατόβραδο ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για τους κατοίκους των Τοξοτών και όσων Ξανθιωτών βρέθηκαν εκεί στο ανακαινισμένο δημοτικό σχολείο.

Αιτία φυσικά, η παρουσίαση του Θεατρικού-Μουσικού Μονολόγου με τίτλο «Δύο Γυμνά Άσπρα Χέρια»  που έγραψε, σκηνοθέτησε και ερμήνευσε η κυρία Μελίνα Μποτέλλη.

Ο δήμαρχος Τοπείρου συγχαίρει την κ. Μποτέλλη στο τέλος της εκδήλωσης

Ήταν που ένα δίωρο η Μελίνα Μποτέλλη καθήλωσε κυριολεκτικά τους θεατές. Σε μια λιτή σκηνή, με ένα αναλόγιο, φως και μουσική, συνεπήρε τους θεατές και τους ανύψωσε συναισθηματικά και τους έκανε κοινωνούς και συμμέτοχους του έργου που παρουσίασε.

Και όλη αυτή, τη  μέθεξη, την μεταβίβασε στο κοινό μέσω της υποκριτικής της τέχνης, των τραγουδιών που απέδιδε η ίδια καταπληκτικά.

Δύο ώρες στο βάθρο, χωρίς διακοπή, χωρίς θόρυβο, όπως σε μια μυσταγωγία.

Ο μονόλογος της κυρίας Μποτέλλη ήταν ένας ύμνος στον άνθρωπο, στις αξίες του, στους στόχους του για την κατάκτηση της επιτυχίας. Η όλη παράσταση ήταν «ντυμένη» μουσικά με κλασικά κομμάτια από επιτυχίες της Μαρίας Κάλλας, του Μάνου Χατζιδάκι με την μοναδική Φλέρυ Νταντωνάκη, με ένα σιωπηλό ακροατήριο που νόμιζες πως δεν ανέπνεε, πως είχε και όντως είχε μεταφερθεί σε μια άλλη διάσταση, συναισθηματικά φορτισμένο από τη μυθοπλασία της υπόθεσης μέχρι που ήρθε η λύτρωση σαν την αρχαία τραγωδία και την οποία ακολούθησε ένα ιδιαίτερα θερμό και δυνατό χειροκρότημα των θεατών που όρθιοι συνέχισαν να χειροκροτούν την μοναδική και καταπληκτική Μελίνα Μποτέλλη.


Το πριν και το μετά

Αναμνηστική φωτογραφία. Από αριστερά ο δήμαρχος Τοπείρου, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, μέλος του Δ.Σ

-Εκείνο που εντυπωσίασε το  κοινό ήταν η τήρηση, αυστηρά, της ώρας έναρξης. Ακριβώς στις 19.00 ξεκίνησε η εκδήλωση.

-Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο δήμαρχος Ξάνθης Μ.Τσέπελης, ο δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και ο πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου Τοπείρου.

-Στην εκδήλωση τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

-Στο τέλος εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Τοξοτών, η πρόεδρος Παρασκευή Καρασακαλίδου πρόσφερε ανθοδέσμη και άλλα τοπικά δώρα στην Μ.Μποτέλλη.

-Η κυρία Μποτέλλη ευγενική, φωτογραφήθηκε με όσους το ζήτησαν

-Σύντομο χαιρετισμό-ευχαριστήριο απηύθυνε ο δήμαρχος Τοπείρου μετά το τέλος της παράστασης.

-Η κυρία Μποτέλλη αποδέχτηκε την πρόσκληση του δημάρχου Ξάνθης η παράσταση να δοθεί και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στη Στέγη.

Υστερόγραφο: Στον πυρήνα του έργου της κυρίας Μποτέλλη, συνυπάρχουν στοιχεία από το έργο του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία»

Το ανακαινισμένο παλιό Δημοτικό Σχολείο Τοξοτών
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…