Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με κινητοποιήσεις απαντά ο δήμος Αβδήρων στην αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων

Με κινητοποιήσεις απαντά ο δήμος Αβδήρων στην αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων

0

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο συνέστησε επιτροπή αγώνα και στήριξε ψήφισμα διαμαρτυρίας – Γενικευμένη η διαμαρτυρία από κόμματα και φορείς

Με οχήματα του δήμου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στους δρόμους προς Πόρτο Λάγος και Σέλερο

Κύματα διαμαρτυρίας από κόμματα, παρατάξεις και φορείς ξεσήκωσε η απόφαση της 4ης ΥΠΕ να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων της ΑΜΘ και σε συρρίκνωση του ωραρίου Κέντρων Υγείας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, με την απόφαση 44770/27-10-2021 της 4ης ΥΠΕ τίθενται σε αναστολή λειτουργίας όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης Έβρου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δοξάτου, ενώ τροποποιείται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Αβδήρων και Παρανεστίου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φερών που θα λειτουργούν εφεξής μόνο τις καθημερινές και με ωράριο 7.00 πμ- 15.00μμ.

Την Παρασκευή το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων συνεδρίασε σε έκτακτη συνεδρίαση, και αποφάσισε ομόφωνα κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι ενέργειες, που, όπως επισημάνθηκε, υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμική και άμεση κινητοποίηση, καθώς και σε επαφές με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ανατραπεί η απόφαση. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1) Να οριστεί Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

2) Να οριστεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας στην Αθήνα ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού.

3) Να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας και να αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας και στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

4) Να τοποθετηθούν μαύρα πανό στο Δημαρχείο στη Γενισέα, στα Άβδηρα και στο Σέλερο.

5) Να γίνει συμβολική κατάληψη στις εθνικές οδούς στο Πόρτο Λάγος και στο Σέλερο (διασταύρωση Σήμαντρα – Πολύσιτο) τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 12:00 μ.μ. την Τετάρτη στις εισόδους της Εγνατίας Οδού και την Πέμπτη στην είσοδο του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει η απόφαση για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την κατάφωρη αδικία των πολιτών του Δήμου.

Η πρώτη κινητοποίηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, με οχήματα του δήμου που απέκλεισαν συμβολικά τους δρόμους προς Πόρτο Λάγος και Σέλερο.

Παράλληλα, την αντίδρασή τους εξέφρασαν κόμματα και φορείς, ενώ επερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΣ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, την οποία συνυπογράφουν και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος στην ΑΜΘ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…