Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Με καθολική συμμετοχή η κινητοποίηση της εστίασης στην Ξάνθη

Με καθολική συμμετοχή η κινητοποίηση της εστίασης στην Ξάνθη

0

Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μ. Τσιακίρογλου: «Ζητάμε αντισταθμιστικά μέτρα για να επιβιώσουμε.  Έχουμε μείωση τζίρου έως και 40% με τα νέα μέτρα»

 

Ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Ν. Ευφραιμίδη και στον αντιδήμαρχο Ι. Ζερενίδη λόγω απουσίας του δημάρχου

 

 

Μέρες lockdown θύμιζε η Ξάνθη την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ημέρα που η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , καφενεία, καφέ – μπαρ κατέβασαν ρολά συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΣΕ. Η συμμετοχή στην Ξάνθη ήταν καθολική τόσο στην πόλη όσο και στους περιφερειακούς δήμους και δημοτικές ενότητες όπως τη Σταυρούπολη και τα Κιμμέρια καθώς και τους δήμους Αβδήρων , Τοπείρου και Μύκης. Εστιάτορες μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης καθώς και του σωματείου των καφέ –  μπαρ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργάνων τους και συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική πλατεία με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα στον δήμαρχο Ξάνθης και στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης προκειμένου σε μια προσπάθεια να έχουν στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μ. Τσιακίρογλου: «Ζητάμε αντισταθμιστικά μέτρα για να επιβιώσουμε – Έχουμε μείωση τζίρου έως και 40% με τα νέα μέτρα»

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου διευκρίνισε ότι η διαμαρτυρία τους δεν έχει σχέση με το υγειονομικό σκέλος αλλά αφορά οικονομικά αιτήματα: « «Η συμμετοχή ανήλθε στο 100% τόσο στην Ξάνθη όσο και σε περιφερειακά καταστήματα και στους περιφερειακούς δήμους και ενότητες όπως τους δήμους Μύκης, Αβδήρων, Τοπείρου και  τις ενότητες της Σταυρούπολης και Κιμμερίων. Τα αιτήματα μας δεν έχουν να κάνουνε με το υγειονομικό σκέλος αλλά με αντισταθμίσματα οικονομικά για να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Μετά τα τελευταία νομοθετήματα που εφαρμόστηκαν εδώ και μία εβδομάδα από τα καταστήματα γίναμε αποδέκτες μιας μείωσης τζίρου μας της τάξης του 30 – 40% και είναι η πρώτη εβδομάδα που εφαρμόζονται τα μέτρα. Μιλάμε για ένα κλάδο που ήταν 16 μήνες κλειστός και ένα καλοκαίρι καλό δεν αρκεί να ισοσταθμιστεί από την  ζημία που συντελέστηκε στα καταστήματά μας. Θέλω να διευκρινίσω ότι επ΄ουδενί δεν θέλουμε να διαταράξουμε τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα είναι μια απαράβατη συνθήκη διασφάλισης στην δημόσια υγεία. Ζητάμε αντισταθμίσματα για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας». Η κα Τσιακίρογλου πρόσθεσε πως και άλλοι κλάδοι όπως εμπορικά καταστήματα έχουν δηλώσει την στήριξή τους ενώ ο κ. Δαργανάκης τόνισε ότι για πρώτη φορά όλοι μαζί οι κλάδοι της εστίασης και του υγειονομικού ενδιαφέροντος ενωμένοι διεκδικούν μέτρα για την στήριξή τους. Να σημειώσουμε ότι στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο των Σωματείων Επαγγελματιών με καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Καφέ-Μπαρ όσο και εκπρόσωποι  από τα Σωματεία-Μέλη της ΟΕΒΕ Ξάνθης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, από το Εργατικό κέντρο Ξάνθης, από την ΑΔΕΔΥ Νομού Ξάνθης και Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη και στον αντιδήμαρχο Ξάνθης λόγω απουσίας του δημάρχου

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία ως την Αντιπεριφέρεια όπου μια επιτροπή με την κα Τσιακίρογλου, τον κ. Δαργανάκη και δύο άλλα μέλη της ΟΕΒΕ  μετά από τον υγειονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην είσοδο τόσο στα μέλη της επιτροπή όσο και στους δημοσιογράφους που κάλυπταν το θέμα έγιναν δεκτοί από τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη στον οποίο επέδωσαν το Ψήφισμα. Ο κ. Ευφραιμίδης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στον κ. περιφερειάρχη τονίζοντας ότι απ’ την πλευρά του θα προτάξει τα αιτήματά τους. Το Ψήφισμα από τον δήμο Ξάνθης το παρέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ζερενίδης λόγω απουσίας του δήμαρχου Ξάνθης.

Σε κοινή δήλωσή τους, η πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κυρία Τσιακίρογλου Μαίρη και ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ, κύριος Δαργανάκης Μπάμπης αναφέρουν : «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για την ανταπόκριση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης καθώς και όλους τους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την στήριξη στο κάλεσμα της σημερινής κινητοποίησης. Με συναδελφική αλληλεγγύη μπορούμε να κατακτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε, μιας και ο κλάδος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πλήττεται βάναυσα και παλεύει για την βιωσιμότητά του. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου για την συμμετοχή τους αλλά και τα ΜΜΕ της Ξάνθης για την συνεχή στήριξη που επιδεικνύουν κάθε φορά στα προβλήματα των μικρομεσαίων-αυτοαπασχολούμενων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …