Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λουλούδια από το ΚΚΕ στη μνήμη των αγώνων του Πολυτεχνείου

Λουλούδια από το ΚΚΕ στη μνήμη των αγώνων του Πολυτεχνείου

0

«Η τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, συνδέεται σήμερα με τον αγώνα του λαού και της νεολαίας για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους», σημείωσε ο γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης Ορέστης Λιώλης

 

Λουλούδια κατέθεσαν στις 12 το μεσημέρι, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών της απεργίας του 1928 αντιπροσωπείες της Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ και του Τ.Σ Ξάνθης της ΚΝΕ προς τιμή των νεκρών του φοιτητικού και εργατικού – λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ Ορέστης Λιώλης τόνισε πως η τιμή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου, σε όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν συνδέεται σήμερα με τον αγώνα του λαού και της νεολαίας για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για να σταματήσει η εμπλοκή της περιοχής μας, συνολικά της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι βάσεις. «Ο φοιτητικός και εργατικός –λαϊκός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποδεικνύει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής», τόνισε ο ίδιος.

Τα λουλούδια κατέθεσαν εκ μέρους του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ η Μαριαλένα Πριοβόλου και εκ μέρους της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ ο Ορέστης Λιώλης. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και το Πένθιμο Εμβατήριο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ δείχνει αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Από σήμερα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Στο π…