Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Λάθος θετικό rapid test… Μη σου τύχει!

Λάθος θετικό rapid test… Μη σου τύχει!

0

Απίστευτη ταλαιπωρία συμπολίτη που δε νοσεί και εδώ και πέντε μέρες προσπαθεί να αποχαρακτηριστεί και να βγει από την καραντίνα

Με ΦΕΚ της 19ης/11 αρμοδιότητα για τους αποχαρακτηρισμούς μεταφέρθηκε από τον ΕΟΔΥ στο Υπουργείο Υγείας και το αίτημα αποχαρακτηρισμού εξελίσσεται σε περιπέτεια

Σε περιπέτεια για γερά νεύρα και αστείρευτη υπομονή έχει εξελιχθεί η διαδικασία αποχαρακτηρισμού ασθενή covid σε περίπτωση που προκύψει λάθος θετικό rapid test. Αυτό βιώνει συμπολίτης μας, που βρίσκεται εδώ και πέντε μέρες σε καραντίνα, με καθημερινούς ελέγχους από την Πολιτική Προστασία ενώ δεν νοσεί!

Την Παρασκευή προέβη σε προληπτικό έλεγχο με γρήγορο τεστ αντιγόνου, όπου το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ωστόσο, επειδή διαπίστωσε ότι κανείς στο περιβάλλον του δε νοσούσε και λάμβανε επιμελώς τα μέτρα προστασίας, έκανε λίγες ώρες αργότερα PCR τεστ του οποίου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ομοίως και την επόμενη μέρα προέβη σε μοριακό έλεγχο, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να αποχαρακτηριστεί από ασθενής covid και να μπορέσει να επιστρέψει στη δουλειά και τη ζωή του.

Αυτή η διαδικασία εξελίχθηκε σε πραγματικό δαίδαλο, αφού με ΦΕΚ της Παρασκευής η αρμοδιότητα του αποχαρακτηρισμού ασθενών μεταβιβάστηκε από τον ΕΟΔΥ στο…. Αυτοτελές τμήμα θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μητρών ασθενών του Υπουργείου Υγείας, τα στοιχεία επικοινωνίας του οποίου δεν υπάρχουν καν στο site του Υπουργείου και στο 1135 δεν είχε φτάσει καμία ενημέρωση ώστε να δοθούν σχετικές πληροφορίες επικοινωνίας.

Τελικά, ακόμη και όταν εντοπίστηκε το e-mail και πράγματι έγινε άμεση επεξεργασία του αιτήματος (αν και δε λειτουργεί τα σαββατοκύριακα, όπως ο ΕΟΔΥ), αυτό διαβιβάστηκε στην ΗΔΙΚΑ για το «εξιτήριο» του ΑΜΚΑ. Εκεί, πάλι ο αρμόδιος αναζητείται.

Άρα, ο συμπολίτης είναι ασθενής για τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, έως ότου αποχαρακτηριστεί, αλλά έχει δύο αρνητικά μοριακά τεστ που λένε ότι δεν έχει κορωνοϊό!

Το θέμα που εγείρεται, πέραν της «δυστοπίας» του να πρέπει να τηρείς καραντίνα με την απειλή του προστίμου των 5.000 ευρώ, ενώ δεν έχεις covid, είναι ότι ο μη αποχαρακτηρισμός ή η καθυστέρηση έχουν και άλλες συνέπειες, ως προς τη λήψη της αναμνηστικής δόσης, τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας κλπ.

Ευχές στον… ασθενή για καλά ξεμπερδέματα!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

65 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

386 συνολικά στην ΑΜΘ. Πάνω από 60 σε όλες τις ΠΕ πλην Καβάλας   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη…