Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξεκινούν και πάλι οι παρουσιάσεις στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ: Σάββατο με τον Κώστα Καβανόζη

Ξεκινούν και πάλι οι παρουσιάσεις στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ: Σάββατο με τον Κώστα Καβανόζη

0

Παρουσίαση του βιβλίου του Κομοτηναίου συγγραφέα Κώστα Καβανόζη

 

Το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν μία συνάντηση με τον συγγραφέα Κώστα Καβανόζη με αφορμή το βιβλίο «Τζάμπα η παράσταση».

Ο Κώστας Καβανόζης σας περιμένει το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 12 μμ για να συνομιλήσει μαζί σας και σας υπογράψει το νέο του βιβλίο.

Κατά την είσοδό είναι υποχρεωτική η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο πατέρας πρόκειται να ξεψυχήσει ξαπλωµένος στην παραλία κι ο γιος τού ανακοινώνει ότι θα κολυµπήσει.

Τρεις φίλοι βρίσκονται όλοι µαζί και διασκεδάζουν για τελευταία φορά, προτού το χιόνι σκεπάσει τα πάντα αµετάκλητα.

Ένα αγριογούρουνο εγκλωβίζει πεινασµένους στρατιώτες πάνω στα κλαδιά ενός δέντρου και τέσσερις γυναικείες νεκροκεφαλές δεν θα αποχωριστούν ποτέ τα κοσµήµατά τους.

Το αυτοσχέδιο ποδοσφαιρικό µατσάκι στο νησί αρχίζει αξηµέρωτα υπό τους προβολείς των αυτοκινήτων και η πανύψηλη λεύκα που κόβεται από τη ρίζα της δεν είναι διακοσίων αλλά µόλις τριάντα εννέα ετών.

Εκείνο που διαπερνά τις είκοσι ιστορίες του βιβλίου είναι η ονειρική αποτύπωση των πραγµάτων στη µνήµη και στα βιώµατα. Η συλλογή διηγηµάτων “Τζάµπα η παράταση” µιλάει για τα εφήµερα που είναι προορισµένα να διαρκέσουν.

 

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Καβανόζης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1967. Κυκλοφορούν τα βιβλία του Τζάμπα η παράταση (διηγήματα, Πατάκης 2020), Τυχερό (μυθιστόρημα, Πατάκης 2017, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Μυθιστορήματος και Βραβείου Μυθιστορήματος Αναγνώστη), Το χαρτόκουτο (μυθιστόρημα, Πατάκης 2015, βραχεία λίστα Βραβείου Μυθιστορήματος Αναγνώστη), Όλο το φως απ’ τα φεγγάρια (διηγήματα, Πατάκης, 2011, βραχεία λίστα Κρατικού Βραβείου Διηγήματος και Βραβείου Διηγήματος Διαβάζω), Του κόσμου ετούτου (μυθιστόρημα, Κέδρος, 2009) και Χοιρινό με λάχανο (νουβέλες, Κέδρος, 2004). Κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, δημοσιεύονται κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικές σελίδες, έχουν παιχτεί στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα αλβανικά και τα γαλλικά. Το 2012 τιμήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) με υποτροφία συγγραφής. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…