Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξάνθη για Όλους: Ζητά σύσκεψη των επικεφαλής για τα δημοτικά τέλη

Ξάνθη για Όλους: Ζητά σύσκεψη των επικεφαλής για τα δημοτικά τέλη

0

Σε επιστολή προς το δήμαρχο τονίζεται ότι οι συνθήκες της πανδημίας συνεχίζουν να πλήττουν δραματικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σε πρόταση προς το δήμαρχο για κοινή σύσκεψη των επικεφαλής πριν την απόφαση για τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών της νέας χρονιάς προχώρησε ο Σάββας Μελισσόπουλος, εκ μέρους της παράταξης «Ξάνθη για Όλους».

Στην πρότασή του αναλυτικά αναφέρει: «κύριε Δήμαρχε, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος θα έρθει  προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό  Συμβούλιο το θέμα του καθορισμού των Δημοτικών Τελών για το έτος 2022. Ένα θέμα που αφορά το σύνολο των συμπολιτών μας, δηλαδή  τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες αλλά και τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στο Δήμο Ξάνθης.

Λόγω της πανδημίας,  συνεχίζουμε να βιώνουμε μια παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, κατά την οποία οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Δήμου Ξάνθης πλήττονται καθημερινά έχοντας υποστεί μια μεγάλη οικονομική ζημιά, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευαίσθητα και αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνουμε  ως Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα για ζητήματα που άπτονται οικονομικών μέτρων και επιβαρύνσεων προς τους πολίτες και  τους επαγγελματίες, απαιτούν συνεννόηση και διαβούλευση πρώτα μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων και στη συνέχεια με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της κοινωνίας μας (Επιμελητήριο, Επαγγελματικούς Συλλόγους κλπ), σας καλούμε πριν προχωρήσετε στις προτάσεις και στις εισηγήσεις σας για το ζήτημα των Δημοτικών Τελών, να συγκαλέσετε άμεσα συνάντηση των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και αμέσως μετά, ανάλογες συναντήσεις και συνεννοήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμος Ξάνθης οφείλει και πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος προς την τοπική μας κοινωνία και να ελαφρύνει σημαντικά από ποσά δημοτικών τελών τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να τονώσει τόσο την τοπική αγορά, όσο και την τοπική οικονομία γενικότερα.

Ο Δήμος μας δεν πρέπει να έχει την εικόνα ενός απρόσωπου εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά ενός κοινωνικά ευαίσθητου και οικονομικά υποστηρικτικού θεσμικού οργανισμού.

Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία μας, εσείς όμως ως Δήμαρχος αυτής της πόλης έχετε την υποχρέωση ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας -συνεννόησης που σας προτείνουμε.

Αναμένουμε λοιπόν να την αναλάβετε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βασιλόπιτα έκοψαν οι 15 των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Τυχερός ο Πάνος Σταυρακάρας και ευχές για νίκη στις εκλογές του 2023 από και προς όλους… Τ…