Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ τιραμισού

Κέικ τιραμισού

0

-300 γρ αλεύρι

-50 γρ πικρό κακάο

-170 γραμμάρια ζάχαρης

-160 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια

-2 μέτρια ολόκληρα αυγά

-1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

-1 πρέζα αλάτι

-1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα μασκαρπόνε

-500 γρ μασκαρπόνε

-200 γραμμάρια ζάχαρης

-4 μέτρια ολόκληρα αυγά

-1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

-1 πρέζα αλάτι

Επί πλέον

-150 γρ σαβαγιαρ

-200 ml καφέ εσπρεσο

-3 κουταλιές της σούπας κρέμα φουντουκιού

-ζάχαρη άχνη

Για τη γλυκιά ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι στο μίξερ ή σε ένα μπολ και ανακατέψτε για πρώτη φορά. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και δουλέψτε για να αποκτήσετε ένα μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και ζυμώνουμε γρήγορα, φτιάχνοντας τη ζύμη σε μια μπάλα.

Τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για την κρέμα μασκαρπόνε, χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά.

Επιστρέψτε τη ζύμη, ζυμώστε την λίγο στην επιφάνεια εργασίας, μόνο για να μαλακώσει. Χωρίστε σε δύο κομμάτια, εκ των οποίων το ένα θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Ανοίξτε το τελευταίο σε κύκλο περίπου μισού εκατ. Καλύψτε το κάτω μέρος και τις πλευρές μίας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

Τρυπήστε το κάτω μέρος με ένα πιρούνι και μοιράστε μέρος από το μείγμα μασκαρπόνε. Καλύψτε με μπισκότα εμποτισμένα με καφέ, στη συνέχεια ξανά μια στρώση μασκαρπόνε, ξανά σαβαγιάρ και τέλος ξανά μασκαρπόνε.

Προσθέστε πινελιές κρέμας φουντουκιού και καλύψτε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ζύμη. Αν δεν ανοίγει σε φύλο κόψτε την σε κομμάτια και σκεπάστε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και βγαίνουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, διακοσμούμε με με άχνη ζάχαρη.

 

-300 γρ αλεύρι

-50 γρ πικρό κακάο

-170 γραμμάρια ζάχαρης

-160 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια

-2 μέτρια ολόκληρα αυγά

-1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

-1 πρέζα αλάτι

-1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα μασκαρπόνε

-500 γρ μασκαρπόνε

-200 γραμμάρια ζάχαρης

-4 μέτρια ολόκληρα αυγά

-1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

-1 πρέζα αλάτι

 

Επί πλέον

-150 γρ σαβαγιαρ

-200 ml καφέ εσπρεσο

-3 κουταλιές της σούπας κρέμα φουντουκιού

-ζάχαρη άχνη

 

Για τη γλυκιά ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι στο μίξερ ή σε ένα μπολ και ανακατέψτε για πρώτη φορά. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και δουλέψτε για να αποκτήσετε ένα μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και ζυμώνουμε γρήγορα, φτιάχνοντας τη ζύμη σε μια μπάλα.

Τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για την κρέμα μασκαρπόνε, χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά.

Επιστρέψτε τη ζύμη, ζυμώστε την λίγο στην επιφάνεια εργασίας, μόνο για να μαλακώσει. Χωρίστε σε δύο κομμάτια, εκ των οποίων το ένα θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Ανοίξτε το τελευταίο σε κύκλο περίπου μισού εκατ. Καλύψτε το κάτω μέρος και τις πλευρές μίας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

Τρυπήστε το κάτω μέρος με ένα πιρούνι και μοιράστε μέρος από το μείγμα μασκαρπόνε. Καλύψτε με μπισκότα εμποτισμένα με καφέ, στη συνέχεια ξανά μια στρώση μασκαρπόνε, ξανά σαβαγιάρ και τέλος ξανά μασκαρπόνε.

Προσθέστε πινελιές κρέμας φουντουκιού και καλύψτε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ζύμη. Αν δεν ανοίγει σε φύλο κόψτε την σε κομμάτια και σκεπάστε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και βγαίνουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, διακοσμούμε με με άχνη ζάχαρη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…