Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατάληψη στο Λύκειο Αβδήρων: Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων

Κατάληψη στο Λύκειο Αβδήρων: Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων

3

Με σύνθημα Υγεία δεν είναι ωράριο”, έκαναν πορεία στο κέντρο των Αβδήρων

Μιλούν στο “Ε” οι μαθητές Θανάσης Τσάκος και Αναστασία Καρακώστα

 

Κλειστό θα παραμένει για δύο μέρες το Λύκειο των Αβδήρων γιατί οι μαθητές προβαίνουν σε κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων. Όπως ανέφεραν στο “Ε” oι μαθητές της Β’ και Α΄ Λυκείου Θανάσης Τσάκος και Αναστασία Καρακώστα αντίστοιχα,  οι λόγοι που τους οδήγησαν στην κατάληψη είναι για να διαμαρτυρηθούν για την υπολειτουργία και ουσιαστικά με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων μετά από απόφαση της 4η ς ΥΠΕ.

“Η Υγεία δεν είναι ωράριο”

Επισημαίνουν δε ότι αυτό θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή και στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ιδιαίτερα σε μια εποχή που μαίνεται η πανδημία. “Μια δομή Υγείας που αντί να ενισχύεται αποδυναμώνεται είναι ολέθριο για την περιοχή”, τονίζουν οι μαθητές. Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των γονιών τους  και όλων των κατοίκων αποφάσισαν με τον δικό τους τρόπο να συμμετέχουν στον αγώνα για επαναφορά της διαρκούς λειτουργίας του Κέντρου χωρίς ωράριο. Τα παιδιά στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης και με την πράξη τους αυτή αποδεικνύουν ότι οι νέοι ξέρουν να διεκδικούν δικαιώματα όπως της δημόσιας υγείας και της περίθαλψης.

Ο δεύτερος λόγος της κατάληψης αφορά ένα επίσης κατοχυρωμένο δικαίωμα τους, αυτό της 5ήμερης εκδρομής τους που ακυρώθηκε επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι συνοδοί – εκπαιδευτικοί, παρά το γεγονός ότι σε άλλα Λύκεια δεν ισχύει αυτό, όπως υποστηρίζουν.

Τα παιδιά έκαναν πορεία στην κεντρική οδό των Αβδήρων από το  ΚΕΠ έως την πλατεία με πανό και σύνθημα την στήριξη του Κέντρου Υγείας και την αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επένδυση 5 εκ. ευρώ σε φουντουκιές στον κάμπο της Ξάνθης

Φυτεία 2.000 στρεμμάτων από τον ιταλικό όμιλο Besana – Εγκρίθηκε από  τον Αναπτυξιακ…